„MODERN ÉS PRAKTIKUS MEGOLDÁS”

Időtlen szépségként jelennek meg a mai zsúfolt, rohanó világunkban a toló- és harmonika ajtók, amelyek nem csak helytakarékosak, hanem modern formájuknak köszönhetően rendkívül dekoratívak is.

A ragyogó, hatalmas, gravírozott biztonsági üvegfelületek a fényt maradéktalanul átengedik, így a fényszegény helységek elixírjei. A modern lakásokban, ahol mindennek előre megtervezett helye van, a toló- és harmonika ajtók nélkülözhetetlenek, és szinte bárhová esztétikusan beépíthetőek.

Tolóajtók, harmonika ajtók, Eclisse tolóajtó rendszerek, Falban futó tolóajtó, Fal előtt futó tolóajtó

Olyan esetekben, amikor az ajtószárny vagy az ajtószárnyak nyitásához nincs elegendő hely, vagy a kinyitott ajtószárnyak rátakarnak valamire, célszerű tolóajtókat vagy harmónika ajtókat beépíteni. A tolóajtókat két fő csoportba sorolhatjuk.

Az egyik esetben a tolóajtó (vagy a tolóajtó szárnyai, ha kétszárnyú tolóajtóról beszélünk) a fal előtt tolható el azzal párhuzamosan, ezt a tolóajtót fal előtt futó tolóajtónak nevezzük.

A másik esetben a falban kialakított fülkébe toljuk az ajtólapokat, ez a típus falba futó tolóajtóként ismert. Ez utóbbi megoldás a praktikusabb és elegánsabb. Viszont az építkezés során már előre meg kell tervezni a tolóajtó helyét, ki lehet alakítani a falfülkét gipszkartonból, tégla falazattal vagy a kereskedelemben már kapható direkt erre a célra kifejlesztett, előre beépíthető, tolóajtó fogadó szerkezettel.

Az általunk készített tolóajtók felső sín megvezetésűek, a tolóajtó alsó részén csak egy pici vezető nyelvecske van elhelyezve, ami nem látszik és nincs útban semminek. A kétszárnyú tolóajtókra praktikus szerelni szinkron vasalatot, ami a két tolóajtó szárnyat egyszerre és könnyedén mozgatja. Tolóajtóinkra különbözó tolóajtókagylók vagy -fogantyúk kerülhetnek, amelyek anyagában harmonizálnak a többi ajtóra helyzett kilincsel.

Harmonikaajtó:

A harmonikaajtóknak két fő működési rendszere van. Az egyik működési mód esetében minden egyes harmonikaajtó szárny a függőleges tengelye mentén egy ponton fel van függesztve, és harmonikaajtó sínen gurul, így az ajtószárnyak tömege nem terheli a pántokat. Ebben az esetben a tokszárak melletti első ajtószárnyak fele olyan szélesek, mint a középsők, hogy a teljes nyitáskor a harmonikaajtó szárnyak egymásra tudjanak záródni.

A harmonikaajtók másik típusa az, amikor a nyílást lényegesen több kis ajtószárnyra bontjuk, a kis szárnyakat az előbbiekkel hasonló módon felfüggesztjük, és hogy teljesen egymásra tolhatóak legyenek, még a szárnyakon belül is két lamellát alakítunk ki. Az előbbivel szemben ennek az az előnye, hogy ha megfelelő a falvastagság, akkor a harmonikaajtó szárnyak teljesen eltűntethetőek a falban.

Előre elhelyezhető fém tolóajtó szerkezet.

Vakolható illetve gipszkartonozható kivitelben rendelhető.

A beépített tolóajtó a legkézenfekvőbb megoldás a modern lakóterek tervezése során, ahol a rendelkezésre álló hely ésszerű kihasználása elsődleges fontosságú. Az ECLISSE tolóajtó 1989 óta elégíti ki a tervezők igényeit időtálló alapanyagokból készült termékei minőségével, valamint a tolóajtók műszaki tartalmának folyamatos újításával.

A különleges kivehető tolóajtó sín, mely saját találmány, lehetővé teszi és megkönnyíti nemcsak az esetleges karbantartást, de igény szerint, a toló nyílászáró későbbi automatizálását is. A két golyóscsapággyal felszerelt görgőmű maximális teherbírása 80 Kg; igény esetén szállítjuk  rozsdamentes acélból és 120 Kg-os teherbírással.

Az ECLISSE tolóajtó a standard modellek teljes skáláját nyújtja:
UNICO, egyszárnyú tolóajtókhoz;
ESTENSIONE, középen szétnyíló kétszárnyú tolóajtókhoz;
TELESCOPICA, párhuzamosan egymás mellé csúszó tolóajtókhoz;
UNILATERELE, egyetlen keret két szomszédos tolóajtó kiszolgálására.

A gipszkarton válaszfalakba beépíthető GIPSZ-KARTON KISZERELÉS könnyen szállítható és raktárba kerülés esetén is a lehető legkisebb helyet foglalja el. Az ECLISSE tolóajtó jelent meg a piacon zsalukeret és bejárati tolóajtó-keret kínálattal, melyeket vasráccsal, vagy anélkül is szállít.