„Művészi tökéletesség modern köntösben”

A művészi formavilág és könnyed stílus ihlette sorozat, amely a fa természetes szépségére épül. Mindennel harmonizáló letisztult formavilága valamennyi felmerülő ötlet és elképzelés kimeríthetetlen tárháza.

Az egyediség garantált, mert beltéri ajtóink a saját tervezőműhelyünk eredményei. Lágy vonalai Önt is rabul ejtik!

F sorozatú furnérozott beltéri ajtók

Játék a fa természetes színeivel

Egy kis túlzással intarziás ajtónak is nevezhetnénk ezt a csoportot mivel lényegében ugyanaz a technológia, csak egyszerűbbek a minták és a formák.

Ezek az ajtók a fa furnérok természetes sokszínűségét szemléltetik. Éppen ezért natúr selyemfényű lakkozással készülnek, hogy a természetes színek megmaradjanak. A fa színein kívül a furnér szálirányának a változtatására is lehetőség van. Lehetnek kereszt-, illetve hosszú szálirányúak az ajtók. Akár egy ajtón belül is variálhatjuk a szálirányt. Fokozhatjuk a hatást, ha a szálirány váltást kombináljuk a fafajta változtatásával is.

Eleinte inkább hasonló színtónusú anyagokat alkalmaztunk, pl.: bükk/éger, világos bükk/sötét bükk, de az utóbbi időben bátran használunk wenge és dió furnérberakásokat is, amelyek sötét színűek a hagyományos fafajták mellett.

Frízes beltéri üveges ajtók

A látványos fényhatások attraktív megjelenést kölcsönöznek az ajtóknak

Az ajtólap két szélső szerkezetét (frízt) valamilyen keresztmetszetében vékonyabb anyag köti össze, amely lehet üveg, fa, vagy éppen fémdekor. Ha faanyag az, ami összeköt, akkor a száliránnyal variálva tudunk különleges hatást elérni, amennyiben üveget alkalmazunk erre a célra, akkor a legkülönbözőbb fajtájú edzett vagy ragasztott biztonsági üvegekkel valósíthatjuk meg.

Martmintás beltéri ajtók

Egyedi marásminták, számtalan lehetőség

A legkreatívabb mintákat gravírozhatjuk a sík felületű tele vagy üveg ajtókba. A minta gravírozásához a marás  3-4 mm széles, és kb. 2-3 mm mély lehet.  Fa ajtóknál különböző színű pácok, vagy eltérő színű és mintázatú furnérok használatával is fokozhatjuk a hatást. Üveges ajtóknál akár savazott, akár víztiszta üvegről van szó, a gravírozás kontrasztja mindig látványos eredményt biztosít.