Hat elképesztő otthoni irodai ötlet, amivel növelheti a munkakedvét

Hat elképesztő otthoni irodai ötlet, amivel növelheti a munkakedvét

Mivel a távmunka nem csak a világ számos szakembere számára válik valósággá, a hazai vállalatok, cégek is egyre többször ajánlják fel, mint alternatívát az otthoni munkavégzést.

Úgy érzi, itt az ideje, hogy egy kis időt és energiát rászánva hatékonyabbá tegye otthoni irodáját, dolgozó szobáját, munkasarkát? Ötletekkel segítünk, hogyan teremtsen kedvezőbb környezeti feltételeket, amelyek inspirálhatják, motiválhatják illetőleg, ha éppen arra van szüksége, kikapcsolódását is megfelelő mértékben támogatják.

Hagyja rajta kézjegyét saját irodáján!

Legyen kifejező, önről és munkája minőségéről árulkodó védjegye a környezete!

Meglepő módon ehhez nem kell mélyen zsebébe nyúlva költenie különböző dizájnos irodai kiegészítő eszközökre. Elég egy kis kreativitás és fantázia, hogy minimális anyagi ráfordítás mellett is kivitelezhesse otthoni iroda-ötleteit.

1. Engedje be a természetes fényt

A világítás fontos szerepet játszik az utazásban, amikor átalakítja otthoni irodáját. Úgy látja, hogy dolgozószobájának jelenlegi tere nem jut elegendő természetes fényhez?

Akkor gyors falbontás és költséges ablakcsere helyett, egy üvegezett beltéri ajtó lesz a megoldás arra, hogy több természetes napfényt élvezhessen munka közben. Ez azonnali hangulatjavító hatással bír, és lehetővé teszi napi D-vitamin adagjának beszerzését is.

2. Alakítsa ki munkaállomását könnyen és gyorsan

Amennyiben nincs külön helysége arra, hogy napközben zavartalanul végezhesse mindennapi irodai teendőit, válasszon le magának egy ideiglenes dolgozósarkot! Ezt a legkönnyebben egy harmonikaajtó, vagy tolóajtó beszerelésével érheti el.

A harmonikaajtó átmeneti, funkcionális elválasztással képes otthona közös helyiségében is elszeparált, saját, nyugodt munkakörnyezetet teremteni Önnek, amelyet az ajtó eltolásával estére akár újra visszaalakíthat a család közös életszínterévé.

3. A kevesebb több

Vannak, akik inkább a minimalista otthoni irodai környezetet kedvelik. Az átlátható, szellős terek ugyanis megnyitják az utat a természetes energiaáramlás előtt, teret engednek a gondolatok rendszerezésének, támogatják az összpontosítást.

Az átlátható rendezettség határozottan segít az összetettebb munkafolyamatokra koncentrálni és ugyanakkor a kikapcsolódást, lazítást is elősegíti.

Ez a stílus és életmód a semleges színeket (bézs, fehér, vajszín) használja fel a megnyugtató, levegős, harmonikus környezet kialakításához, így érdemes ezeket a natúr, természetes színeket átvinni a nyílászárókra is. Otthoni irodájához válasszon a Szalafa kínálatából minimalista, kortárs stílusú és világos színpalettájú beltéri ajtók közül.

4. Farmtól az otthoni irodáig

Az egyik legmodernebb és legegyedibb otthoni iroda-ötletét egy vidéki istálló ihlette. A csúszó pajta stílusú beltéri ajtó ugyanis kellően kreatív, ugyanakkor stílusosan rusztikus hangulatot kölcsönöz a modern, irodai térnek. Ezt a fajta pajta ajtós megoldást, ahol az ajtó maga egy acél vágányra van felszerelve, előszeretettel alkalmazzák a különböző, bérelhető co-work helyek is, hiszen fiatalos, kreatív hátteret biztosít az ideiglenes irodahely számára.

5. A tökéletes íróasztal kiválasztása

Az otthoni irodai íróasztal kiválasztása előtt érdemes átgondolni az írósztallal kapcsolatos elvárásainkat. Milyen tulajdonságokkal kell, hogy rendelkezzen? Stabil és széles legyen, vagy elég egy aprócska felület, amire egy laptop és egy kávé épp elfér?

Az anyagok, a színek és a kialakítás az Ön által betöltött szereptől (munkakörétől) és az adott iparág hangulatától függően változhat. Ha sokat posztol különböző médiafelületeken vagy főleg laptopon dolgozik, nincs szüksége extrém méretű irodai asztal felületre.

A lényeg, hogy amennyiben arra igénye van, könnyen változtathassa a helyét, vagy testhelyzetét. Erre a célra kiválóak a görgőkkel felszerelt, álló munkaállomások.

Amennyiben a kreatív szakmában vagy mérnökként dolgozik, gyakorta szüksége lehet nagy felületekre, amelyeken szétterítheti terveit, bemutathatja elképzeléseit vagy épp szabadon alkothat. Így a legmegfelelőbb erre a célra egy impozáns, nagy asztallappal rendelkező munkaasztal.

Például egy fenséges megjelenésű mahagóni asztal biztosan lenyűgözi a potenciális ügyfeleket és kollégákat. Az íróasztal anyagával, kialakításával, érdemes azonban játszani kicsit attól függően, hogy ipari területen dolgozik, vagy inkább könnyedebb kreatív munkát végez.

6. Office Nook Chic

A kis otthoni iroda ötlete világszerte terjed. Ez egyfajta iroda-kuckó, ami különösen akkor hasznos, ha eleve kis alapterületű lakásban kell kialakítania egyedi munkaállomását. Amennyiben nem szeretné, hogy végül a hálószobája vagy a konyhapultja legyen a helyszíne otthoni irodájának, gondolja végig, hogy lakásának melyik területe az, amely rendelkezik az alábbiakkal: kellő természetes fény, rakodó hely, vagy elérhető polc, valamint ülőhely.

Egy, a munka idejére kihajtható majd éjszakára visszahajtható íróasztal nagyszerűen megfelel annak a célnak, hogy egy viszonylag korlátozott méretű alapterületen is jól funkcionáló, kényelmes otthoni irodát hozzon létre.

A tér stratégiai átgondolása, és ha kell újratervezése nagyon fontos az otthoni munka hatékonyságának növeléséhez, akkor is, ha alig pár négyzetméterrel gazdálkodhatunk és akkor is, ha eleve szinte irodaház méretekben gondolkodhatnánk.Gondolkozzon kreatívan, alakítsa ki munkaterületét egyedi igényeinek megfelelően Önnön hatékonyságának növelése érdekében!