Öt beltéri ajtótípus, amely egy csapásra stílusosabbá teszi otthonát

5 beltéri ajtó típus, amely egy csapásra stílusosabbá teszi otthonát

A beltéri ajtók a legcélravezetőbb eszközök, ha gyökeresen új megjelenést szeretnénk adni otthonunknak, így érthető, hogy egy lakásfelújítás kihagyhatatlan része a beltéri ajtók cseréje, stílusuk újragondolása.

Egy új beltéri ajtó új funkciót is adhat a lakás egy-egy terének, hangsúlyozhatja annak személyes jellegét, biztosíthatja a magánélet sértetlenségét, csökkentheti a szobába behatoló háttérzajokat és növelheti otthona biztonságát annak függvényében, hogy Ön milyen kivitelt és stílust választ.

A beltéri ajtók növelhetik otthona esztétikai értékét

A jól megválasztott belső és külső ajtók mind magánéletére, otthona biztonságára és értékére pozitív hatást gyakorolhatnak.

A Szalafa kínálatában kapható, az otthona egyedi stílusával harmonizáló vagy épp kifejezetten hangsúlyos fém, fa, üveg vagy MDF anyagú beltéri ajtó vizuálisan vonzóbbá teheti a teret ezzel nem mellesleg egyszerűen, átépítés nélkül növelheti ingatlana forgalmi értékét is.

Beltéri ajtók számtalan stílusban, kivitelben és anyag-variációban kaphatók így kedvére válogathat, ha célja egy stílusosabb otthon megteremtése vagy otthona megjelenésének megújítása.

1. Modern megjelenésű, kortárs belső ajtók:

A kortárs beltéri ajtó kínálatban már mind stílus, mind kialakítás és faanyag terén megtalálhatóak olyan modern irányzati elemek, mint a naturalista színek és a funkcionális egyszerűség.

Néhány ajtó, amelyek ezeket a jegyeket hordozzák:

A. A fehér ajtók: A fehér ajtó megjelenésében egyszerre minimalista és kifinomult. Beépítésével eleganciát és letisztult, egyedi stílust csempészhetünk minden szobába, helységbe anélkül, hogy különösebben ki kellene költekeznünk.

B. A tölgyajtók: Ha igazán kortárs stílusú ajtót keresne annak minden lényeges tulajdonságával és előnyével akkor egy könnyű, de erős és tartós tölgyfa beltéri ajtó a tökéletes választás, amely a kopásnak és sérülésnek is kiválóan ellenáll.

C. A diófa ajtók: A tölgy túl világos vagy túl naturalista színvilágú az otthonába így valami sötétebb, melegebb árnyalatot keresne? A diófa beltéri ajtó egyszerre hordozhat kortárs és klasszikus megjelenést, mit több egy elegáns, kifinomult stílusú beltérben is megállja a helyét, erre pedig csak kevés versenytársa képes.

2. Dupla szárnyú ajtók

A dupla szárnyú ajtó egyedisége és nagyszerűsége kialakításának számtalan variációs lehetőségében rejlik.

Ebbe a kategóriába sorolhatóak a „francia beltéri ajtók” és a pajta ajtók vagy másnéven toló szerkezetes istállóajtók is így azok teljes megjelenését anyaguk, stílusuk, típusuk, táblakialakításuk és kivitelük terén is egyéni elvárásainkhoz igazíthatjuk.

3. Üvegezett vagy üvegajtók

A tele frontos üvegezett vagy üvegajtó az egyik legnépszerűbb választás a lakástulajdonosok körében. Egy üvegajtó nagyon modern stílust kölcsönözhet az adott helységnek.

Választhat matt, fújt, savmart vagy tiszta ablaktáblák egy-, dupla- vagy hármas üvegezésű változataiból az adott belső tér vagy enteriőr stílusához illően. Az üvegezett matt ajtók a kereskedelmi igényeket is tökéletesen kielégítik, ugyanis irodai vagy szállodai környezetben épp úgy megállják a helyüket, mint egy modern lakás belső terében.

4. Térnyerő tolóajtók

Egy stílusos tolóajtó a legjobb választás, ha kicsi helyiségben szeretnénk, bontás nélkül plusz teret, helyet nyerni. Ennek a helytakarékos ajtónak ráadásul két igen praktikus fajtája van – a tipikus tolóajtó és a pajta-, vagy istállóajtó.

A. Tipikus tolóajtó: a modern, egyszerű és letisztult térelválasztók stílus-vonalát képviseli, bonyolult mintázatú falcok nélkül. Persze azért ez is megbolondítható egy izgalmas lapfelülettel vagy fóliával.

B. Istállóajtó: Ezek az ajtók hardverrel és általában hangsúlyos, egyedi kivitelű felső kerekekkel vannak ellátva, amelyek már különleges, nem szokványos megjelenésükkel is vonzzák a szemet. Azonban érdemes átgondolni ez utóbbi beltéri ajtó típus választását, ugyanis egy pajtaajtó pont saját hangsúlyossága és egyedisége miatt nem minden térben tud egyformán jól érvényesülni, illetőleg nem minden tér alkalmas egy ilyen ajtó harmonikus befogadására.

5. Harmonikaajtók és forgóajtók

A harmonikaajtók az egyes terek átmeneti, funkcionális elválasztásának tökéletes megoldására nyújtanak tökéletes megoldást. Ezekkel a panelekből álló beltéri ajtókkal egy-egy nagyobb alapterületet több kisebbre oszthat, vagy két kisebb teret egy naggyá egyesíthet épp kívánsága szerint.

Netán egy stílusos kertkapcsolatos nappali a vágya? A helytakarékos, egyedi stílusú ajtókra másik tökéletes példa a csuklópántos forgóajtó, amely elforgatható és eltolható vagy akár egymásra rakásolható, így igen kevés alapterületet igényel.Ezáltal az ajtó nyílása a lehető legszélesebbre tárható ki és nagyon egyedi, természetközeli, szabad stílust kölcsönöz azoknak a helyiségeknek, amelyekbe beépíti őket.