Öt trendi, modern beltéri ajtótípus

Öt trendi, modern beltéri ajtótípus

Emberi alapigény, hogy otthonos lakásban éljünk, az általunk választott beltéri ajtókkal szeparálható szobákban. Olyan lakásban, vagy házban, amelyet a saját ízlése szerint rendez be, amely több mint egy hely, ahol alhat, és a dolgait tárolhatja.

A beltéri ajtók szerepe messze nagyobb, mint elsőre gondolná az ember, hiszen a stílusa, anyaghasználata által harmonikusan illeszkedhet az otthonunk egészéhez, de akár bántóan el is üthet tőle.

Öt modern beltéri ajtótípus

A cikkünkben öt trendi, modern beltéri ajtótípust mutatunk be, hogy könnyedén kiválaszthassa közülük mindenki azt, amelyik álmai otthonához illik.

Hála a piacgazdaságnak, ma már ugyanis meglehetősen sokféle ajtótípus áll rendelkezésre, és ezért biztos, hogy mindenki meg fogja találni azt a beltéri ajtót, ami leginkább tetszik neki.

Minimal Trend-line a minimalizmus szerelmeseinek

A szalafa.hu kínálatában is megtalálható Minimal Trend-line beltéri ajtók legfőbb jellemzője, hogy egyszerre hordozzák magukon a minimalista stílus elemeit és ugyanakkor erőteljes, szigorú a vonalvezetésük.

A minimalista, modern otthonok és irodák számára egyértelmű, hogy a Minimal Trend-line az ideális választás. Ezen ajtók szerkezetét festett furnérlap borítja, aminek a felületét éles felosztással díszíti a fém csík, vagy a furnér filé, illetve akár ablak is.

Az ablaküveg természetesen lehet átlátszatlan tejüveg, vagy olyan felületű üveg, ami lehetetlenné teszi a leselkedést. Ezt a fajta Minimal Trend-line beltéri ajtót általában fürdőszobáknál és tárolóknál szokták alkalmazni, ahol fontos, hogy átjusson a fény, de ne lehessen leselkedni – vagy éppen olyan dolgok találhatók a túloldalon, amelyek hasznosak, csak nem esztétikusak.

Üvegajtók a fényimádóknak

A modern megjelenésük mellett az átengedett fény mennyisége miatt is kedvelik annyian az az üvegajtókat, illetve az üveges tolóajtókat. A technológiai fejlesztéseknek hála már jó ideje megoldható, hogy szinte teljes egészében üvegből készüljön az ajtók szárnya, amelyen csak a zsanérok, a vasalás és a kilincs készül fémből.

Az üvegajtók üveglapjait maratással vagy festés révén különféle díszítéssel láthatják el, és egyaránt készülhet teljesen áttetsző vagy éppen átlátszatlan tejüvegből, ízléstől és felhasználási módtól függően.

Tolóajtók a jobb helykihasználásért

Ismét divatba jöttek a tolóajtók, amelyek teljesen eltérő módon használhatók, mint a hagyományos, zsanérokon elforduló ajtók: sínen csúsznak, esetleg sínre felfüggesztve. A tolóajtók egyaránt készülhetnek egy, de több lapból is – ekkor jellemzően a lapok egymás fölé csúsznak el, miközben az ajtószárny maga is oldal irányba mozdul.

A tolóajtókat egyre több, modern vagy minimalista stílusban berendezett lakásban használják, mert egyrészt a megjelenésükben is újszerű hatást keltenek, másrészt sokkal jobb térkihasználást tesznek lehetővé, kiváltképpen, ha például egy gipszkarton álfal mögé csúszik be az ajtószárny, és így teljesen el is lehet rejteni.

Másik, gyakori felhasználási területe a gardróbok és tároló helyiségek elszeparálása, mert azzal, hogy az ajtó oldalra csúszik el, felhasználhatóvá teszi azt a térszeletet, amelyet egy zsanéros, hagyományos ajtó igényelne, hogy nyitni-csukni lehessen.

Mod-Art ajtók a szépség rajongóinak

Ki mondta azt, hogy ami modern, az szükségszerűen minimalista, vagy hogy ami egyszerű az nem lehet szép? A Mod-Art ajtók eltérő fafajtákból és anyagokból készülnek, ahol a furnér rostiránya már önmagában díszítő funkcióval bír.

Gyakori jellemzői a szalafa.hu Mod-Art kínálatában megjelenő ajtóknak, hogy a világos és sötét fafajták kontrasztja egészül ki a furnérbetétek rostirányának tudatos alkalmazásával, így egyszerre elégítik ki a szépség iránti igényt és testesítik meg a modern megoldásokat.

A Mod-Art ajtókat előszeretettel alkalmazzák mind otthonok, mind irodák esetében mindenütt, ahol az egyszerűséget akarják ötvözni a szép és kifinomult megjelenéssel.

MDF ajtók az önkifejezés elkötelezetteinek

Az MDF ajtók fő alapanyaga egy igazán jól kezelhető és különlegesen finom faanyag, az MDF. A többi faanyaghoz képest az MDF könnyen dekorálható szegéllyel rendelkezik, tetszés szerint, könnyedén festhető, vagy éppen faragható, maratható bele minta is.Az MDF ajtókat ezért szívesen alkalmazzák mindenütt, ahol a beltéri ajtónak fontos az egyéni megjelenés, a személyre szabott külső, mint például szalonok, rendelők, éttermek esetében.