Strapabíró, modern, attraktív: minimalista stílusú beltéri ajtó tippek fiataloknak

Strapabíró, modern, attraktív: minimalista stílusú beltéri ajtó tippek fiataloknak

Az épp szárnyait bontogató fiatal generáció számára a beltéri ajtó már nem csak egy szimpla eszköz, ami mindenképpen szükséges a lakóterek elválasztásához, hanem az enteriőr olyan szerves részét képezi, amely már túlmutat a puszta funkcionalitáson.

Nem meglepő ezért, hogy első otthonuk tervezésénél a nagyszülők klasszikus, rusztikus, festett faajtói a legkevésbé sem jöhetnek számításba.

Mégis mit vár el az új, lakást kereső és otthont tervező generáció, ha beltéri ajtóról van szó? Sokan közülük nem tudják, vagy idejük sincs ezt pontosan megfogalmazni. Ezért segítünk, hogy megtalálják azt a beltéri ajtót, amely illeszkedik a folyamatosan mozgásban levő fiatalok életviteléhez.

Tipp1: A beltéri ajtó legyen a gördülékenyen működő otthon szerves része

Mit jelent ez az ajtók terén? Egyszerű formákat, ám látványos kivitelezést. Magas minőség és egyszerű funkcionalitás modern ám harmonikus kapcsolatát.

A folytonos mozgásban levő mai fiatalok pedig többnyire olyan letisztult vonalat képviselő otthonról álmodnak, amely átlátható és ugyanakkor az otthon melegét is magukban hordozza. Olyan életterekkel, melyekben a tárgyak nem akadályozzák, nem teszik nehézkessé, hanem előremozdítva támogatják mindennapi életüket.

Ezt a lendületet pedig leginkább a nem szabványos keretű, könnyű nyílású, nagyobb beltéri ajtók, valamint az egyszerűen összecsukható, eltolható ajtók és mobilfalak segítik elő.

Tipp2: A választott ajtó legyen tartós, modern és attraktív

A mostani fiatalok jellemzően általában a minőséget valamint a modern vonalvezetésű, egyszerű felé hajló, már-már minimál stílust részesítik előnyben. A modern stílus megjelenhet a beltéri ajtó anyagában vagy épp a felületkiképzésében.

Az ilyen ajtó egyaránt lehet tartós, mutatós, ugyanakkor funkcionalitásában is kiválóan illeszkedhet a fiatalos lakás-környezethez. Éppen ezért érdemes a szalafa.hu modern beltéri ajtó kínálatában körbenézve kiválasztani a leginkább tetsző ajtót!

A CPL-fóliás ajtó bírja a strapát és időtálló

Egy vastag akril réteggel borított CPL-fóliás ajtó, amelynek karc, kopás, nedvesség és parázsálló felülete időtálló.

A dekorfóliás MDF beltéri ajtók felülete modern mintákkal is megálmodható

A dekorfóliás MDF beltéri ajtók akár 3D mintákkal is dekorálhatóak és akár egy vagy több, attraktív megjelenést nyújtó üveg betéttel is elláthatóak.

Faerezetű, minőségi laminált ajtók

A magas minőséget képviselő, faerezetű laminált ajtók naturalisztikus, természetes mintázata bár csak az eredeti fa utánzata, mégis kiválóan (és költséghatékonyabban) adaptálható a különböző felületminőségekkel játszó, modern belsőépítészeti dizájnba.

Igény szerint szolid vagy épp karakteres, porfestett beltéri ajtó

A több rétegben porfestett ajtókból nem csak a sötétebb árnyalatok mutatósak. Még az egyszerű fehér színű, porfestett nyílászárók is hosszan megtartják ragyogó színüket, nem sárgulnak be és nem repedezik fel a felületük, szemben a hagyományos eljárással lefestett, fa felületekkel.

Ráadásul a RAL-színskála teljes, több, mint kétszáz színárnyalatot felvonultató portfóliójából válogathat az, aki a porfestett beltéri nyílászáró mellett teszi le végül a voksát.

Az üvegezőléc-mentes, igényes kialakítású, üveg betétes beltéri ajtók

Egy exkluzív hatású, edzett matt, vagy savmart homogén üvegfelületekkel megtervezett beltéri ajtó akár egy maximálisan extravagáns beltéri dizájn részét képezheti.

Modern, abszolút minimalista pácolt fafurnér

A fafurnér fő alapanyag egy viszonylag könnyű így mobilizálható ajtót eredményez. Amennyiben ez a stílus tökéletesen igazodik a lakás egyéb részeihez, az elismerő pillantások garantáltan nem maradnak el. Kiváltképp, ha egy hasonlóan merész és vad kilinccsel fokozzuk az összhatást.

Falc nélküli, tokba záródó kivitelű beltéri ajtók

A zsanér nélküli, falsíkba záródó ajtók még nem túl elterjedtek, pedig talán ezek rendelkeznek a legmodernebb megjelenéssel ma a beltéri ajtók között. Az az ajtólap, amely nem a tokra záródik, hanem egy síkot képezve a tokszerkezettel és a fallal, igen kivételes esztétikuma lehet a modern otthonnak.

Ráadásul a tokba záródó, rejtett pántos ajtó igény szerint tapétázható, amely lehetőség teret nyit egyéb különleges belsőépítészeti megoldásoknak is.