Beltéri üvegajtók a fény szerelmeseinek

Beltéri üvegajtók a fény szerelmeseinek

Egy kellemes látványt nyújtó beltéri üvegajtóról tény, hogy nem feltétlen az jut eszünkbe elsőként, hogy az mennyire exkluzív vagy épp dizájnos belsőépítészeti eleme a térnek.

Inkább az a cél, hogy az üvegajtót látva jellemzően arra terelődjenek a gondolataink, hogy milyen tetszetős a kivitele valamint, hogy mennyire csodás látvány az, ahogyan átereszti a természetes vagy épp mesterséges fénysugarakat.

A fény szerelmesei számára egyértelmű a válasz, ha dönteni kell: teli faajtót, üvegbetétes vagy üveg beltéri ajtót szeretnének inkább otthonukba. Azok, akik jobb szeretik a sok, természetes fényt és nincs lehetőségük arra, hogy közvetlen természetkapcsolatos otthonban éljenek, értelemszerűen üvegajtót választanak, amikor arra kerül a sor. A választás azonban még a számukra sem egyszerű, annyiféle összetételű, mintázatú és dizájnú üvegajtó modellből lehet ma már választani és az egyéb kiegészítőkről még nem is beszéltünk.

Minél nagyobb az ajtó illetőleg annak üvegfelülete, annál több a fény

Az üvegajtó fényáteresztési képessége azonban a felület nagyságán túl azzal is szabályozható, hogy a választott üveg felülete vízszerűen átlátszó, vagy matt, esetleg részben mintázott.

Ugyan a beltéri üvegajtóknak az egyik legpraktikusabb tulajdonsága a fényáteresztési képessége, ám ezen túl is számos egyéb pozitív jellemzőjük van.  A több természetes fény, valamint a helységek jobb áttekinthetősége például optikailag növeli a teret.

Ezért érdemes a szalafa.hu üvegajtó kínálatából átgondoltan választani nyílászárót az olyan helységek számára, amelynek nincsenek, vagy ha vannak is ablakai, de csak kisméretűek és emiatt viszonylag kevés természetes fény jut be.

Egy üvegajtó elegáns, modern megjelenést kölcsönöz, ráadásul akár utólag is beszerelhető

Van, hogy nem elég a dizájnos, trendi berendezés ahhoz, hogy egy helység összhatása modernnek, luxus érzetűnek tűnjön, ilyenkor kerülnek képbe az üvegajtók. Az üvegajtó ugyanis kiváló választás akkor, amikor egy igazán elegáns és hangulatos belső teret szeretnénk át- vagy épp újonnan kialakítani.

Az ajtólap vagy az ajtó üveg felülete olyan reprezentatív eleme lehet a helységnek, amely beszédes lehet akár önmagában, minden egyéb belsőépítészeti allűr nélkül is. Így gyakorta választják ezt a beltéri ajtó típust nívós irodák, esztétikus üzletek, modern és luxuskivitelű otthonok nyílászáróiként, dizájn-céltól függően hidegen csillogó, vagy épp matt kiegészítőkkel, esetleg hangulatos, meleg fémes árnyalatokkal, otthonteremtő üvegbetét-színekkel.

A minimál dizájnú, sima üvegajtó is lehet prémium minőségű és elegáns megjelenésű

Egy egyszerű üvegajtó tény, hogy elegánsan és ugyanakkor praktikusan választhatja el a lakások, irodák közösségi tereit, azonban megrendelői igénytől függően akár fürdőszoba, konyha vagy épp szauna helység szeparálására is kiválóan alkalmas. Az utóbbiak esetén különösképp érdemes körülnézni a végleges döntés előtt nem csak a hagyományos egy vagy két szárnyú üveg nyíló ajtók terén, hanem a padlófékes, lengő és akár toló ajtók számtalan variációs lehetőségeit is figyelembe véve.

Azonban akár nyíló, akár toló ajtós szerkezetre esik a végleges választás, biztos lehet abban, hogy a sima, minta nélküli kivitelű 8-10mm vastag biztonsági üveg épp úgy emelni fogja az üvegajtóval elválasztott helység fényét, mint az esetlegesen részben vagy egészben homokfújt, vagy épp savmart különleges üvegek.

Egy exkluzív üvegajtó növelheti ingatlana forgalmi értékét is

Ma már készülnek szinte térhatású marással ellátott, egyedi dizájn üvegajtók is, amelyek jóval túlmutatnak a telibe savmart ajtók egyszerű, hétköznapi eleganciáján. Az ilyen térhatású üveggel illetőleg a különleges mintázatokkal ellátott dekor-, vagy épp festett díszüveg betétes beltéri ajtókkal pedig bármely ingatlan és annak tulajdonosa is csak nyerhet.Egy jól megválasztott üvegajtó ugyanis amellett, hogy a lakás egy meghatározó, stílusos és dekoratív eleme, üveg függvényében akár szó szerinti műremek (ólomüveg) is lehet, amely tovább növelheti az ingatlan forgalmi értékét.