Milyen ajtó ideális a nyaralóba, kánikula idejére?

Milyen ajtó ideális a nyaralóba, kánikula idejére?

Egy olyan nyaralóházba vagy hétvégi házba, amelyben a tulajdonosok nem laknak életvitelszerűen és főként csak a forró kánikulai napokkal tarkított nyári szezon idején tartózkodnak huzamosabb ideig, érdemes olyan beltéri nyílászárókat beszerelni, amelyek ha épp arra van szükség, akadálytalanul képesek biztosítani az ingatlan átszellőzését, és ugyanakkor támogatják a természettel való közvetlen kapcsolat létesítését.

Mivel a nyaralókban az emberek csak átmenetileg, ideiglenesen és idényszerűen tartózkodnak, nem a légterek hang-, szag-, és páramentes elválasztása az elsődleges szempont, amikor ajtóvásárlásra vagy cserére kerül sor, hanem inkább az a funkcionalitás, amely közvetlenül elősegíti a kikapcsolódást és a nyugodt pihenést.

A nyaraló házak, lakások beltéri ajtajai akkor lettek jól megválasztva, ha megfelelnek a funkcionalitás, minőség és dizájn hármasának

Ezen elvárásoknak pedig leginkább a toló- és lengőajtók képesek maximálisan megfelelni.

Ráadásul mindkét ajtótípus esetén elmondható, hogy bizony van bennük fantázia, így a számtalan alapanyag, szín és forma-variációs lehetőséget kihasználva, a belsőépítészek is előszeretettel alkalmazzák azokat a nyaralók és szigetelt hétvégi házak tervezése során.

Míg egy lengőajtó kétirányú nyílás-lehetősége kötetlenebb áthaladást tesz lehetővé, ám kitámasztása már összetettebb megoldást kíván, addig a tolóajtó ideiglenes, vagyis eltüntethető térelválasztóként is funkcionálhat.

A lengő ajtós megoldások kifejezetten praktikusak a konyha-étkező vagy épp előtér és folyosó elválasztásánál, azonban tolóajtóknál még a nehezebb profilú, fa szerkezetek is könnyen és gördülékenyen mozgathatóak padlóba süllyesztett vagy függesztő síneken, amelyek megkönnyítik a külső és belső terek egymásba, egymásra nyitását és hatékonyan segítik a levegő szabad áramlását.

A hosszú élettartamú, különlegesen kemény felülettel és átlagon felüli strapabírással rendelkező CPL bevonatú beltéri ajtólapok ugyan tökéletesen megfelelhetnek a nyaralók belső tereinek elválasztására, mégis érdemes a tele ajtólapok helyett a nyaralóba inkább egy részben vagy akár teljesen üvegezett változatot választani.

Az üvegezett beltéri ajtók közvetetten az általános közérzetre is pozitív hatást gyakorolnak

A tartósan jó közérzet pedig értelemszerűen jobb alaphangulatot eredményez, ami képes meggyorsítani a testi-lelki, valamint a mentális regeneráció folyamatát, ezáltal lerövidítve a feltöltődés szükséges idejét.

Így amennyiben Ön több napfényt juttat üvegezett beltéri ajtókkal a nyaralójába, nem szükséges többé várnia az egy vagy két hét hosszúságú szabadságokra, mert akár már egy hosszú hétvége alatt is teljesen feltöltődhet. Kiváltképpen akkor, ha az üvegajtókat a szalafa.hu kínálatából rendeli meg!

Amennyiben ugyanis a belső terek elválasztására részben vagy akár teljesen üvegezett tolóajtót választunk, szabad utat kaphat a beáradó, természetes fény és a nap sugarai egészen napnyugtáig világíthatják be még a legkisebb helységeket is. A természetes fény pedig számtalan jótékony hatásának köszönhetően támogatja a jobb közérzet kialakulását és elősegíti a pihentető kikapcsolódás közegének megteremtését.

Ki ne szeretne egy kényelmes fotelben üldögélve vagy épp ágyon elheverve gyönyörködni a hűs nyár esti naplementékben, vagy a már hűvösebb őszi esték utolsó sugaraiban?

Ezt pedig úgy teheti meg a legszabadabban, ha minél nagyobb üvegfelülettel rendelkező tolóajtót választ nyaralójába vagy épp abba a térbe, amelyet Ön kikapcsolódása színteréül választ.

Ma már a kedvezőbb, pénztárcabarát árfekvésű, üvegezett betétes, minőségi beltéri tolóajtóktól a prémium kategóriájú, ultramodern edzett és igény szerint hőszigetelt biztonsági üvegezéssel készült tolóajtókig széles anyag, típus- és színválasztékból, több ezer féle beltéri tolóajtó kombinációból választhatja ki a nyaralója stílusához és céljaihoz leginkább illő modellt.Utólagos beszerelés esetén ráadásul a kiszállítástól a beszerelés-, valamint az azutáni helyreállításon és takarításon át a régi ajtók elszállításáig akár egyetlen nap alatt megújíthatja nyaralójának beltéri nyílászáróit.