A rejtett zsanérok előnyei a beltéri ajtóknál

A rejtett zsanérok előnyei a beltéri ajtóknál

Amikor új beltéri ajtót rendel otthonába vagy üzletébe, számos tényezőt figyelembe kell vennie, és amikor már azt hitte, hogy a lehető legjobban leszűkítette a lehetőségeket, akkor bizony kiderül, hogy ez korán sincs így.

A méreten, a stíluson és a színen kívül ugyanis elengedhetetlenül fontos a megfelelő szerkezet kiválasztása is. Felmerül hát a kérdés: rejtett zsanérokkal szerelt legyen az ajtó vagy sem?

Miért előnyösek a rejtett zsanéros ajtók?

Az alábbiakban bemutatjuk a rejtett zsanéros beltéri ajtók néhány fő előnyét, vagyis azt, hogy miért érdemes ezt a szempontot is figyelembe vennie, amikor legközelebb új belső ajtót vásárol a Szalafa.hu beltéri ajtó kínálatából, ahol a klasszikus és modern ajtók széles kínálatából mindenki kiválaszthatja a neki leginkább tetsző darabot!

Egy rejtett zsanéros ajtó különleges és igényes a megjelenésű

A falcolatlan záródás miatt a rejtett zsanéros beltéri ajtó tökéletesen egy síkban van a fallal.

Ez már önmagában is esztétikus látvány, hiszen egyfajta tökéletességet és eleganciát áraszt kiváltképp, ha az ajtó anyaga is ezt a stílusos egyszerűséget hangsúlyozza. Tehát egy rejtett zsanéros ajtóra még ránézni is élmény! Már, ha látjuk.

Egy rejtett zsanéros ajtó elrejthető a szem elől

A rejtett zsanérok használatának egyik fő előnye, hogy akár teljesen el is rejtheti az ajtót, ha akarja. Amennyiben tehát azt szeretné, hogy egy ajtó teljesen beleolvadjon a falba, akkor rejtett zsanérokra lesz szüksége a megfelelő hatás eléréséhez.

Ez azt is jelenti, hogy vásárlás előtt meg kell győződnie arról, hogy az ajtaja valóban ugyanolyan stílusú és színű lesz-e, mint a falai. Ne feledje, hogy azért nem feltétlenül jó, ha ezt a vizuális trükköt a lakása minden beltéri ajtaján alkalmazza.

Legtöbbször az is elég, ha egy kis esztétikai korrekcióként csak a kamra konyhából nyíló kis ajtaját rejti el, miáltal a konyha megjelenése teljesen hibátlanná válhat.

Egy rejtett zsanéros ajtó hibátlan látványt nyújt

Néha a padló, a mennyezet vagy akár egy teljes fal is enyhén ferde lehet. Még az is előfordul, hogy a nem teljesen tökéletesen telepített ajtó áll végül ferdén.

Ahelyett azonban, hogy nagyobb bontással járó, költséges átépítésbe kezdene, hogy korrigálja a mennyezetet, a padló vagy a fal hibáit, érdemesebb csak az ajtót lecserélnie, egy rejtett zsanérokkal ellátott ajtóra. Azáltal, hogy a zsanérok nem láthatók, nem lesz annyira szembetűnő, hogy az ajtó nem teljesen merőleges a padlóra vagy épp a mennyezetre.

Egy rejtett zsanéros ajtó, ha kell, könnyen eltávolítható

Bár nem gyakran gondolunk a belső ajtók eltávolítására, azonban egy új ajtó vásárlásakor, kiváltképp, ha beköltözés előtt állunk, bizony érdemes ezen is elgondolkodni.

Ha valaha is megpróbált egy nagy tárgyat, például szekrényt vagy ágyat áthelyezni egyik szobából a másikba, akkor tudhatja, hogy az mekkora küzdelem lehet, kiváltképpen akkor, ha még az ajtó teljes kinyitása után is kicsinek bizonyul az ajtónyílás.

Ugyanakkor, ha még sikerülne is valahogyan bepréselni az ajtónyíláson a bútort, azzal azt kockáztatja, hogy közben megrongálhatja a bútort magát, vagy épp az ajtót. De miért is kockáztatná az új bútorának vagy az elegáns beltéri ajtajának épségét?

A rejtett zsanéros ajtót pár perc alatt eltávolíthatja és félreteheti valahol biztonságos helyen, majd épp ilyen egyszerűen vissza is pattinthatja a helyére.

Egy rejtett zsanéros ajtó egyszerű és gyors a telepítése

A szokásos pántokkal rendelkező, hagyományos ajtóktól eltérően, a rejtett pántok sokkal könnyebbé teszik a telepítést, valamint az ajtó fel- és leszerelését. A telepítés még egy órát sem vesz igénybe. Csak az ajtókeretet kell megfelelően beszerelni, mielőtt az ajtót a helyére illesztené.Az ajtó felszerelése után arról kell meggyőződnie, hogy az vízszintes és egyenes. (Ha ugyanis a négy sarok bármelyike ​​nincs megfelelően beállítva, az az ajtó rossz beszerelését és későbbi károsodását eredményezheti.) Tehát csak néhány kisebb beállítás, és azonnal el is mondhatja barátainak, hogy saját maga szerelte be új, rejtett zsanéros beltéri ajtóját!