Milyen ajtót válasszunk egy irodába?

Milyen ajtót válasszunk egy irodába?

A megfelelő ajtó kiválasztása éppen olyan fontos az irodák esetében, mint a lakóingatlanoknál. A legtöbbször egy iroda nem csak arra szolgál, hogy a cég működéséhez szükséges (háttér) tevékenységet folytasson benne egy vállalkozás.

Sokszor ugyanis az irodában fogadja a potenciális ügyfeleket, a rendszeres partnereket és az egyéb üzleti kapcsolatokat. Ezért egy magára kicsit is adó vállalkozás egyik alapvető célja, hogy irodája a lehető legprofibban nézzen ki, arculatában, kialakításában, megjelenésében is magát a céget jelképezve.

A jól kialakított irodabelső meghatározó lehet az üzleti sikerek szempontjából

Az elegáns és professzionális környezet segít az üzleti élet során a megfelelő nonverbális üzenet átadásában, mert részét képezi annak az első benyomásnak, amely a látogatókat éri megérkezésük után.

A színsémán, a bútorok stílusán és a berendezési tárgyakon kívül a belsőépítészetnek egy másik része is ugyanilyen jelentős szerepet játszik az összkép kialakulásában: ez pedig a beltéri ajtó.

Javaslatok a tökéletes irodai beltéri ajtó kiválasztásához

Az irodának megfelelő belső ajtó megválasztása harmonikusan illeszkedik a vállalati arculatba, de a rosszul megválasztott ajtók igénytelenséget, pontatlanságot, hanyagságot sugallhatnak – még ha ez nem is feltétlen tudatosul a látogatókban.

Mindig figyeljünk a megfelelő stílusra

Irodák esetében a kiválasztásra kerülő beltéri ajtók stílusa általában a belsőépítésztől és a költségvetéstől függ. Van azonban néhány dolog, amelyet soha nem szabad figyelmen kívül hagyni.

Fontos szempont, amelyet figyelembe kell venni, hogy a beltéri ajtó stílusa egyszerű legyen. Évekkel ezelőtt az aprólékos részletekkel ellátott, akár faragásokkal is díszített ajtók voltak a közkedveltek, manapság azonban inkább a minimalista megközelítést részesítik előnyben. A szalafa.hu modern beltéri ajtó kínálatában meglehetősen sokféle, minimalista kialakítású ajtót talál.

A világosabb árnyalatú ajtók mindig jobb választásnak bizonyulnak

Először is a legjobb, ha az ajtók semleges színűek. A semleges szín nem feltétlen fehéret jelent – a lágyabb színek egész skálája tartozik ide. Ezeket könnyebben passzolnak a bútorokhoz és más berendezési tárgyakhoz, és nem kell foglalkozni az ajtók színével a későbbiekben, ha úgy dönt, hogy megváltoztatja az irodája színsémáját.

Érdemes megfigyelni, hogy egy világosabb, fehér vagy majdnem fehér színű ajtó jól illeszkedik a legtöbb, ha nem az összes irodai színsémához. Ez az összes rendelkezésre álló szín közül a legsokoldalúbb.

A sima és viszonylag egyszerű kialakítás nem csupán finom esztétikai értékkel bír, hanem könnyebben tisztítható is. Hiába alkalmaz takarítót egy vállalkozás, ha az ajtó faragásaiban megmarad a kosz esetleg.

Az irodai ajtók legyenek tartósak, de ugyanakkor modernek is

Minél nagyobb egy forgalom az irodában, annál többször használják az ajtókat és emiatt fontos, hogy azok kellőképpen tartósak legyenek úgy anyagukban, mint a zsanérok és kilincsek tekintetében.

Rendkívül kellemetlen helyzetet eredményez, ha az üzleti partnerét azzal fogadja egy cégvezető, hogy a kezében marad az olcsó kilincs, vagy a filléres ajtó burkolata kezd felhólyagosodni.

Válasszon ezért megbízható, tartós, minőségi beltéri ajtót a szalafa.hu kínálatából, mert azokban nem fog csalódni!

A jól megválasztott irodai ajtók nem terhelik meg a céges költségvetést

Végül, de nem utolsó sorban fontos szempont a költségvetés is, amikor egy vagy több irodai ajtót vásárolna. Aligha titok, hogy kaphatóak kifejezetten olcsó nyílászárók a piacon.

Ezek az ajtók azonban jó okkal kerülnek kevesebbe: alacsony minőségű anyagokból készülnek, olcsó festéssel, és a felhasznált fém részek (zsanérok, kilincs, zárszerkezet) is hamar megadják magukat.

Mi több, az összehatás is olyan lesz, mint amikor valaki egy olcsó kiskocsival megy üzleti tárgyalásra. Egy kezdő cég, startup esetében még elfogadható, ám aligha lesz sikere egy nagyvállalat vezetőjének, ha nem ad az autójára.Gondoljon az irodája beltéri ajtóira befektetésként: a jól megválasztott ajtókra akár egy-két évtizedig sem lesz gondja, miközben növeli irodája ázsióját, és a lehető legjobb benyomást teszi üzletfeleire.