A sötét színű beltéri ajtók előnyei

A sötét színű beltéri ajtók előnyei

A megfelelő beltéri ajtó kiválasztásakor az egyik fő problémát a legjobb szín és színárnyalat kiválasztása szokta okozni. Az anyagon és a stíluson túl ugyanis a kiválasztott szín az, ami leginkább meghatározza, hogy az újonnan vásárolt beltéri ajtók harmonikusan illeszkednek-e majd a lakás vagy az iroda adott stílusához.

Míg a világos, fehér közeli árnyalatok szinte minden színnel jól párosíthatóak, de hamar elpiszkolódhatnak addig a sötét vagy akár fekete beltéri ajtók bizonyos belsőépítészeti stílusokhoz határozottan jobban illenek és tovább megőrizhetik újszerű megjelenésüket, mint a világos színváltozataik.

A kontrasztosság sok kultúra színhasználatában felfedezhető, gondoljunk csak a fehérre meszelt, klasszikus görög házakra az élénk, közép- vagy sötét kék ajtókkal és ablakokkal. Bár nem luxus apartmanok jutnak ilyenkor az eszünkbe, mégis, a sötét színek képesek arra, hogy elegánsabbá varázsolják a kis halászfalvak házainak megjelenését.

Miket érdemes figyelembe venni sötét tónusú beltéri ajtó választásánál?

A tökéletes kontrasztos stílus érdekében az ön számára egy sötét vagy fekete beltéri ajtó lehet az ideális választás, ha otthonában vagy irodájában alapvetően fehér vagy egészen világos beltéri elemek dominálnak. Kiváltképpen érdemes sötét beltéri nyílászárókban gondolkodnia, ha akad a bútorai, szőnyegei, dísztárgyai között egy-két fajsúlyosabb, köztes árnyalatú darab.

Érdemes a nagyobb bútorokat és berendezési tárgyakat akár úgy is összeválogatni, hogy azok színe megegyezzen az ajtókéval, azonban a teljes belső harmónia érdekében a helység stílusához illeszkedő kárpitok, függönyök vagy díszpárnák attól világosabb (akár egészen világos) árnyalatúak legyenek.  

A szalafa.hu beltéri ajtó kínálatában mindenki megtalálhatja a saját otthonához leginkább illeszkedő modern nyílászárókat!

Lényeges, hogy a színek az egész helységre nézve harmonizáljanak.

Fontos önnek a stílusos megjelenés? Akkor értelemszerűen otthona, irodája is ezt a kifinomult eleganciát tükrözi mind színeiben, mind belsőépítészeti elemiben, berendezési tárgyainak megválasztásában. A harmonikus megjelenés alapköve lehet a színek tökéletes összhangja. Egyszerűen berakhat a szobába egy sötét, füst színű vagy fekete dohányzóasztalt és króm szerelvényeket, valamint azonos színárnyalatú lámpákat vagy akár szőnyeget is majd ezt megkoronázhatja egy ugyanolyan sötét színű vagy színárnyalatú beltéri ajtóval. A hatás pedig garantáltan nem marad el, főleg, ha minőségi kiegészítőkből választ!

Nagyobb berendezési tárgyai, bútorai mellé olyan kiegészítőket is választhat, amely határozottan kiemeli a beltéri sötét, vagy fekete ajtó egyedi színét. A fekete időtlen, kifinomult eleganciát képvisel és igazán fényűző légkört képes teremteni szinte bármilyen közegben, de kiváltképp, ha a minőségi és finom anyagokkal párosul.

Mi az, ami egyértelműen a sötét beltéri ajtók választása mellett szól?

Több ilyen okot is tudunk felsorolni. Azok számára, akik nem szeretik a világos ajtók szélein idővel felbukkanó, zsíros ujjlenyomatok látványát, a sötét árnyalatú beltéri ajtó az ideális. Ugyan a fekete ajtó nem taszítja a szennyeződéseket, de kevésbé feltűnővé teszi azokat így takarítástól takarításig sem kell szégyenkeznie üzlettársai, vendégei, barátai előtt, ajtónyitáskor. Ugyan vannak ingatlanok, amelyek magas beltérrel rendelkeznek, de jó néhány otthon és iroda készült eleve alacsonyabb kialakítású mennyezettel, ami már-már kellemetlen érzetet képes kelteni a hosszabb ideig ott tartózkodókban. A horizontális sötét csíkként „megjelenő”, stílusos fekete ajtók látványa esztétikailag képes megnyújtani a teret. Így ha a helységbe a falakkal kontrasztban álló fekete vagy sötét árnyalatú ajtókat szereltet, a mennyezet magasabbnak, a szoba pedig tágasabbnak fog hatni.

Mindezeket az előnyöket szem előtt tartva azért fontos megjegyezni, hogy bizonyos felületű ajtókon, még akkor is, ha azok feketék, jobban meglátszódhatnak az ujjlenyomatok. Ilyenek például az üveg, vagy egyes magasfényű, polírozott fémfelületek. Ezért kérdezze meg az ajtó gyártóját a kivitel típusáról, mielőtt sötét ajtót vásárol!