Az a bizonyos fehér ajtó, „megbolondítva” – avagy miért szeretjük annyira a modern, minimál beltéri ajtókat

Az a bizonyos fehér ajtó, „megbolondítva” - avagy miért szeretjük annyira a modern, minimál beltéri ajtókat

Milyen egy nem unalmas fehér ajtó? Hiszen az egyik fehér ajtó éppen olyan, mint a másik, vagy csak egy kicsit más.

A fehér beltéri ajtó lehet matt, selyem- és akár magas fényű is.

Már felületét tekintve is számtalan mintázattal megálmodhatjuk, de a legnagyobb hatást a fénytörő, fényvisszaverő képességének helyhez szabott, optimális megválasztásával érhetjük el.

Egy matt fehér felület visszafogott eleganciáról árulkodik. A lágy, selyemfényű ajtólapok sikkes, nőies bájt és sejtelmességet sugároznak, míg egy fényes lakkos felület olyan extravaganciát sugall, amely kifejezetten illik bármely modern dizájnú környezetbe.

A fehér szín, maradva a fényvisszaverő képességnél ráadásul több olyan különleges tulajdonsággal bír, amelyet egyetlen más szín sem mondhat magáénak. Aligha véletlen, hogy olyan közkedvelt mind a mai napig, még akkor is, ha több százféle színárnyalatból lehet választani.

Az egyik különlegessége az, hogy a fehér felület nagymértékben képes a fényt visszaverni. Eme jellemzője miatt bármely kisebb helységet képes optikailag nagyobbnak láttatni, valamint lényegesen világosabbá varázsolni egy-két fehér beltéri ajtó.

A fehér színű beltéri ajtó másik különlegessége, hogy fényével és tisztaságával eleganciát és minőséget sugároz, így ez talán a legtökéletesebb választás azok számára, akik stílusos és harmonikus atmoszférájú otthonról álmodoznak.

A fehér, ha megbolondítjuk látványos, csábító és egyedi

Míg a matt fehér beltéri ajtó visszafogott eleganciájával hódít látványosan, addig a selyemfényű ajtólap kellemes, szinte simogatásra csábítóan bársonyos kinézetű fehér felülete bármely otthon megjelenését képes minőségivé és varázslatossá tenni.

A magasfényű fehér beltéri ajtó pedig élénk és kontrasztos színekkel párosítva bármely helység egyedi dísze lehet. A magasfényű lakkozású beltéri ajtón a megtörő fények játéka olyan ragyogóan impozáns látványt nyújthat, amelynek köszönhetően az ajtó tekinteteket vonzó, belsőépítészetileg meghatározó és attraktív ponttá válhat.

Kiváltképpen akkor, ha a szalafa.hu beltéri ajtó kínálatából választja ki az Önnek leginkább tetsző, magasfényű lakkozású nyílászárót, esetleg egy minimál-modern belső ajtót!

A 21. századi gyártástechnológia ma már garantálja a fehér beltéri ajtók magas minőségét

Persze aki válogatott és vásárolt már beltéri ajtót, az tudja, hogy anyagösszetétel és felület szerint az egyébként általánosságban könnyen tisztítható és ellenálló ajtólap felületek között is van néha lényeges különbség.

A lemezelt, tiszta fehérrel alapmázolt frontlemezből készült beltéri ajtók visszafogott, szolid külseje nem mindig vetekedhet az elegáns, tükörsima felületű, porfestett, matt vagy selyemfényű fehér betéri ajtókéval, kiváltképp, ha azok magasfényű lakk kivitelben netán formanyomott felülettel készültek.

Azonban ahány ház, annyi stílus. A fiatalok stílusérzéke pedig sokszor csalhatatlan, így válhat az egyszerű, matt fehér frontlemezes beltéri ajtó egy merész kilincs párosítással megbolondítva különlegessé és egyedi megjelenésűvé.

A tükörsima felületű, porfestett selyemfényű fehér betéri ajtók pedig számos enteriőrben felveszik a versenyt a platinafehérségű, ragyogó laminált beltéri, üvegbetétes ajtókkal, amelyek bármely otthonnak luxus-megjelenést kölcsönöznek.

Vannak viszont, akik nem vágynak ragyogásra, sem egyedi, látványos megjelenésre.

Ők jobb kedvelik a klasszikus stílust, a hétköznapi eleganciát, azt a természetes egyszerűséget, amelyet csak egy fehér dekorfóliás beltéri ajtó adhat meg igazán. Azonban a dekorfóliás ajtók esetében sem kell lemondani a stílusos és különleges megjelenésről, hiszen ebben az esetben is számtalan, a lakás megjelenéséhez illő, nyomott mintázatból és front-árnyalatból lehet választani.

A fehér beltéri ajtó egy kis fantáziával tehát egyáltalán nem unalmas, ráadásul bármilyen stílusú és színvilágú helységhez kiválóan illik, hiszen minden színnel jól kombinálható.
Az „egyszerű fehér” ajtók megjelenése így nem csak, hogy nem unalmas, hanem egyenesen rendkívüli is lehet, csak merni kell kicsit megbolondítani az a bizonyos fehéret.