Ezek 2020 belső ajtó trendjei

Ezek 2020 belső ajtó trendjei

A belső ajtók világára ugyanúgy hatnak a dizájn trendek, mint a belsőépítészet más alapvető elemeire. A mostani cikkünkben azt járjuk körbe, mik a várható irányok 2020-ban, ugyanis a dizájner ajtók egyre népszerűbbek lettek az elmúlt évtizedben.

Az ingatlantulajdonosok számára kínált lehetőségek köre szélesebb, mint valaha. A Szalafa Kft. sok éves tapasztalattal ad most Önnek néhány tippet a 2020-ban várható, legnépszerűbb ajtótrendekhez.

Tehát ha azt tervezi, hogy új beltéri ajtókat szerezne be, és még nem tudja eldönteni, melyiket válassza, akkor olvassa át, mik lesznek 2020 legnépszerűbb beltéri ajtói.

Eljött a nem szabványos méretű beltéri ajtók ideje?

A beltéri ajtók legelterjedtebb méretei 190-210 cm magasság és 60-80 cm szélesség között mozognak. A keskeny változatokat a fürdőszobákhoz és a mellékhelyiségek, a szélesebb beltéri ajtókat a lakószobák esetében használják – legalábbis mostanáig.

2020-ban a belsőépítészek az ajtók terén (is) a hagyományoktól való eltérést javasolják. A legújabb trend szerint az ideális választást az extra magas ajtók jelentik, amelyek bőven meghaladják a 2 métert, mert ez vizuálisan növeli a szoba magasságát.

Ha megtartaná a tokot és csak ajtólapot cserélne, ez a megoldás

Ugyanakkor az is érthető, ha valaki nem akar rögtön falbontással kezdeni egy ajtócserénél. Amennyiben csak az ajtólapon újítana, akkor azt javasolják a belsőépítészek, hogy válasszon üvegezett, modern beltéri ajtót, méghozzá olyat, ahol az üvegbetét minél keskenyebb és magasabb, hogy látványra hasonló hatást érhessen el.

2020-ban a „minél több fényt” a trend, így bátran válasszon olyan beltéri ajtót, aminek nagy részét üveg alkotja! Idén azok számítanak divatos ajtónak, amelyek minél nagyobb arányban átlátszók, ráadásul a trendiségnél is fontosabb, hogy ténylegesen jótékony hatással bírnak, mert javítják a szobák természetes megvilágítását.

A szokásosnál szélesebb beltéri ajtók is nyerők

Gondolkodhat akár szokatlanul széles profilú ajtóra és a dupla szárnyú ajtóra is. Ezenkívül nem szükséges, hogy a szárnyak szélessége azonos legyen.

A 2020-as ajtótrendekben az aszimmetrikus kialakítás egyre hangsúlyosabb szerepet kap, kiváltképpen úgy, ha a szélesebb szárnyat egy üvegbetéttel díszített, keskeny ajtószárnnyal kombinálják.

A tolóajtók még mindig divatosak 2020-ban

Korszerű, a 2020-as években is divatos ajtótípust keres kis helyiségek számára? Akkor vegye számításba a harmonikaajtó és tolóajtó modelleket.

Az egyedi kialakításuknak köszönhetően hatékonyan segítenek a helymegtakarításban, és szokatlan megoldásuk miatt a vendégei kifejezetten ötletesnek, kreatívnak fogják tartani. Ha pedig üveggel kombinált tolóajtót alkalmaz, akkor még fényesebbé, „szellősebbé” teszi otthonát vagy irodáját.

Ha nagyobb átalakításba kezdene, akkor a válaszfalak esetében egyébként is bátran alkalmazhat üvegtéglát, hogy minél több természetes fényt engedjen a lakás belsőbb részeibe.

Természetes fát utánzó beltéri ajtók

A természetes fa, vagy fát utánzó modern beltéri ajtók igencsak divatosnak számítanak 2020-ban.

Az eredeti fa mellett szól annak környezetbarát kialakítása, az, hogy természetes, „nyers” hatást kelt, így egy minimalista, vagy naturalista belső dizájnhoz tökéletesen illenek.

Ha mégis inkább műanyag ajtót választana annak tartóssága miatt, érdemes természetes fa mintázatú fóliával, takarólemezzel kérnie.

Az intarzia reneszánsza jön?

Egyre inkább úgy tűnik, hogy felértékelődnek a visszafogottan díszes, intarziás kialakítású beltéri ajtók. Ugyanakkor nem az összetett, apró díszekről beszélünk, amik annyira divatosak voltak egy évszázada, bár a keleti stílusú minták mindig is kedveltek voltak.

A jelenben az intarzia inkább más fajta fákból készült betét-elemek használatát jelenti. A cél az, hogy harmonikus kontrasztot alkossanak egymással az egyes fajták, letisztult, minimalista, geometrikus díszítéssel.

2020-ra általában is a visszafogott elegancia, a minimalizmus és a természet-közeliség a jellemző belsőépítészeti trendekben. Az bizonyos, hogy a modern, minimalista beltéri ajtók széles választékát találja a szalafa.hu kínálatában, hogy biztosan megtalálja az önnek leginkább tetsző darabokat!