Miért válasszon tölgyfa beltéri ajtókat?

Miért válasszon tölgyfa beltéri ajtókat?

A tölgyfából készült, vagy tölgyfa borítású, berakású beltéri ajtók minden időben közkedveltek voltak. Függetlenül attól, hogy a modernet vagy a hagyományosat részesítjük előnyben, mindig lesz egy stílusban illeszkedő tölgyfa beltéri ajtó, amely megfelel a kívánt belsőépítészeti elvárásoknak.

Ha pedig valaki nem akarja megfizetni a tisztán tölgyfából készülő ajtó árát (ami elég borsos lehet), vagy olyan ajtót szeretne, amin a tölgy csak díszítésként szerepel, bőven van rá megoldás.

A tölgyfa lap és berakás az egyik legnépszerűbb ajtódíszítés

Mitől olyan közkedvelt a tölgyfa, hogy szinte minden lakásban megtaláljuk legalább díszítésként? Ennek egyik oka a tölgy esztétikai értéke lehet.

A természetes fa szépsége valóban emeli az ingatlanok minőségét és melegséget varázsol a lakásokba, hogy azokból valódi otthon válhasson. A tölgy, mint természetes alapanyag kiválóan alakítható az elvárásoknak megfelelően.

Aki pedig nem akarja a teljes ajtót tölgyfából elkészíttetni, választhatja azt is, hogy csak az ajtó felületét boríttatja vékony tölgy-lappal, esetleg tölgyfa berakással díszíti.

Mik a kortárs tendenciák a tölgyfa ajtók terén?

Egyre több iroda és lakóingatlan esetében fontos az, hogy a belsőépítészet terén a funkcionalitás mellett az esztétika is érvényesüljön – azaz legyen a lakótér vagy a munkahely egyszerre használható és szép.

Akár otthonokról, akár irodákról vagy üzemegységekről beszélünk, mind többen ismerik fel, hogy sokkal jobban szeretnek az emberek ott tartózkodni, ha a környezet a szemnek is kedves. A beltéri ajtók pedig ugyanúgy fontos elemei a dizájnnak, mint a falak, ablakok vagy éppen a bútorok.

Sokan elfeledkeznek róla, hogy mennyire fontos, hogy a beltéri ajtó illeszkedjen a környezetébe, és talán meg se tudják mondani, miért éreznek diszharmóniát, ha a nyílászárók nem passzolnak például színben vagy stílusban a környező térhez vagy bútorokhoz.

A kortárs belsőépítészetben a tölgyfa belső ajtók egyre kedveltebbek, és a modern beltéri ajtóknál mind a tölgyfa színe, mind a természetes textúrájához hasonló díszítés rendszeresen megjelenik az elegánsabb beltéri ajtókon.

A Szalafa.hu kínálatában kapható beltéri ajtók között is minden bizonnyal meg fogja találni azokat a tölgy ajtókat, amelyek leginkább illenek az Ön otthonába, esetleg irodájába!

A tölgyfa berakás elfogadott és kedvelt megoldás

Amennyiben egyszerre akar szép és költségtakarékos beltéri ajtókat valaki, a legjobban azzal jár, ha tölgyfa berakásos, vagy vékony tölgyfa-hatású falappal borított beltéri ajtót választ.

Látványra így elegáns, szép ajtajai lesznek, miközben azért bőven nem kell annyit fizetnie, mint egy tisztán tölgyfából készült ajtóért. A tölgyfa berakások, a tölgyerezetet utánzó mintázat évek óta népszerűek a konyhatervezésben, és ma már széles körben használják belső ajtók esetében is.

Ha pedig valaki a minimalista, modern stílus híve a beltéri ajtók esetében, akkor örömmel látja majd, mennyi modern beltéri ajtónál jelenik meg a tölgy leegyszerűsített stílusa, például ügyesen süllyesztett panelek színében, mintázatában – ez igencsak népszerű választás a modern belső terek esetében.

Klasszikus stílusú tölgyfa beltéri ajtók

Magyarországon a lakások felújítása során akár többszáz éves otthonok renoválására is sor kerülhet történelmi városrészekben, de még az újabb kerületekben, vagy éppen nagyközségekben is gyakorta találni 100-150 éves ingatlanokkal.

Ha a felújítás során meg is valósul a korszerűsítés, a saját történelemmel bíró ingatlanok esetében érdemes megőrizni valamit a múltból. A hagyományos stílusú beltéri tölgyfa ajtók szinte mindig megfelelő választásnak bizonyulnak, mert ez az egyik módja a történelmileg hiteles, de legalábbis az antikolt megjelenés elérésének.

Vidéki házak tölgyfa beltéri ajtókkal

A vidéki életmód, akár csak hétvégi pihenés szintjén, ismét egyre népszerűbb az emberek körében. Pláne olyankor, ha a koronavírus járvány miatt általános karantént hirdetnek, és inkább töltené azt a két hetet valaki egy csendes, kertes házban, mint beszorulva egy kisebb városi lakásba.Függetlenül attól, hogy teljesen fel akarjuk újítani az ilyen házat, vagy csak nyílászárókat cserélnénk, egy klasszikusabb stílusú tölgyfa ajtó mindig kiváló választás a természethez közelibb lakásokban.