Adjon egyedi megjelenést otthonának egy retró fehér ajtóval

Adjon egyedi megjelenést otthonának egy retró fehér ajtóval

Amikor egy-egy élettér meghatározó stílusának kialakításában gondolkodunk, az akkor gyakran figyelmen kívül hagyjuk a beltéri ajtókat, pedig azok erőteljes befolyásoló hatással bíró karakterrel is rendelkezhetnek.

Azoknak, akik azt szeretnék, hogy otthonuk igazán egyedi megjelenésű legyen, érdemes figyelembe venni a legújabb trendeket, amely idén erőteljes retró vonallal képviselteti magát a belsőépítészet terén.

Visszatértek a retró stílust képviselő fehér belső ajtók

A retró jelenleg cseppet sem idejemúlt, sőt, kifejezetten időszerű, ha otthon-trendekről van szó. Egyes belsőépítészeti szakemberek a retró visszatéréséről és annak a modern vonalat képviselő trendekkel való kombinációinak kifogyhatatlan lehetőségeiről beszélnek.

A retró az idén tehát a belsőépítészetben irányt mutató három fő trend egyike, egyedi jegyei pedig mindig friss és kortárs motívumot jelenthetnek egy-egy helység megjelenésében.

Mivel a semleges színek továbbra is telitalálatnak számítanak a belsőépítészetben, fontos, hogy megtaláljuk otthonunk és saját stílusunk elemeinek azon közös nevezőit, amelyekkel tökéletes harmóniát teremthetünk ahelyett, hogy azok minden elgondolás nélkül, pusztán csak összekevernénk.

Vagyis, a semleges színek és egyszerű felületek kiválóan ellensúlyozhatják a retró merész színeit és nagy mintáit. Ám, ha Ön az otthona stílusához ezeket túl hangsúlyosnak találja, választhatja az olyan a finomabb, lágyabb megjelenését is a kortárs retró irányvonalnak, mint amit például egy fehér belső ajtó képvisel.

Fehér, üvegezett retró belső ajtók

Egy fehér, nagy felületen üvegezett beltéri ajtó kifejezetten a retró stílus kortárs értelmezése, amely minden szobának és helységnek hihetetlenül egyedi jelleget képes varázsolni.

A fehér ajtó újító megjelenése mellett is meg tudja őrizni a semlegességét, de ha az egyszerűségnél hangsúlyosabb stílusjegyre vágyna, egy egyedi, merész színes üveget is választhat a sima fehér ajtófronthoz, hogy garantáltan elérje célját.

A retró formatervezés nagyon jól kombinálja a természetes anyagokat, amivel így a fenntarthatóság jegyében született belsőépítészeti termékeket kaphatunk, és lehetővé teszi azt, hogy általa megalkothassuk a régi és az új egy igazán friss és tartós kombinációját.

Az üvegezett ajtó fényt hoz minden helyiségbe

A kristálytiszta fényen túl azonban többet is nyerhetünk egy nem teli beltéri ajtóval: az 1950-es és 60-as évek retró napsütötte stílusát egy ajtó által. A felfrissített és átdolgozott retró idén nélkülözhetetlen eleme egy modern és kifinomult otthon kialakításának. A fehér paneles stílus újjáélesztésével azonban nem csak konzervatív modelleket kaptunk. Az újragondolt választékban kortárs megjelenésű, merész ajtó típusok közül épp úgy válogathatunk, mint a hagyományos stílust képviselő, semleges hatású retró modellek közül.

Kortárs fehér beltéri ajtók

Ha az egyszerűbb tervezési sémák nem pendítik meg lelkének húrjait, akkor válasszon az otthonába illő beltéri ajtót a Szalafa.hu kínálatából. A finom retro-látványelemeket cserélje le innovatív, drámai vonalakra, elegáns görbékre vagy akár örvénylő, színes mintákra az ajtó üvegén, hogy semleges helyiségeinek igazán friss, élettel teli jelleget kölcsönözhessen!

Ha több fényre vágyna az életében, akkor teli ajtaja mellé választhat egy üvegezett párt is. A páros beltéri ajtók egy átmeneti lehetőséget kínálhatnak a teli frontos és a tisztán üvegezett fehér beltéri ajtók között.

Ez egy igen népszerű választás, amely a két ajtótípus tökéletes kombinációját nyújtja és amelynek retró jellege egy átlátszó vagy savmart biztonsági üveggel, valamint lekerekített téglalap alakú üvegezéssel még jobban kihangsúlyozható.

Legyen fehér addig, amíg Ön nincs kész a változásra

Léteznek olyan ajtó termékcsaládok, amelyeknek minden ajtó modellje fehér, illetőleg fehérrel alapozott és készen áll a befejező fedőréteg felvitelére.Ez azt jelenti, hogy Ön azt bármikor, tetszése szerinti színnel láthatja el, ezzel pedig a retró stílust otthonában akár új szintre is emelheti, hiszen az adott év legmenőbb színeit viheti fel rá, olyat, mint például a gyönyörű hamu-szürke, vagy az égetett narancs trendi árnyalatai.