Több teret szeretne otthonában magának és családjának?

Több teret szeretne otthonában magának és családjának?

Biztos, hogy több szabad teret csak drasztikus falbontással lehet megvalósítani egy régebbi házban? Legyen akár olyan háztulajdonos, aki növelni szeretné otthona belső tereit, akár egy építész, aki épp ügyfelei számára tervez jól funkcionáló terekkel rendelkező lakást, jó hírünk van!

Falbontás helyett gondolkodjon inkább helytakarékos, egy vagy kétszárnyú, vezetősínes tolóajtókban vagy fényáteresztő, üvegezett beltéri ajtókban.

A vezetősínes, ECLISSE tolóajtók egyfajta hibridek, amelyek a hagyományos „francia ajtók” és a „teraszajtók” kombinációjából születtek meg

Az eredmény pedig egy nagyszerű, esztétikus kialakítású és mobilis harmonikaajtó, amellyel igény szerint, kreatívan alakítható a belső élettér annak megfelelően, hogy épp nagyobb, tágabb helységre vagy kisebb alapterületű, szeparált „privát térre” vágyna.

A két szárnyú, illetőleg az összecsukható harmonika és tolóajtók már az i.e. 1. században is hódítottak, Pompeii maradványai között ugyanis a régészek ezek számos variációját tárták fel.

Noha üveg helyett akkor még a tolóajtók kizárólag fából készültek, a leletek egyértelműen mutatják, hogy a múlt embere pontosan annyira szerette kedve szerint alakítani és variálni otthona tereit, mint a jelenkoré. Ez az ajtókoncepció tehát mondhatjuk, hogy már kiállta az idő próbáját.

Hogyan csempészheti be otthonába Ön is ezeket a kreatív téralakító és térnyerő tolóajtókat?

Az alábbiakban bemutatjuk az összecsukható ajtók otthonába történő integrálásának legpraktikusabb módjait.

ECLISSE tolóajtó a gardróbszekrényen

A legtöbb embernek a rohanó életmód mellett szinte alig jut ideje az otthona rendberakására, kiváltképp kevésbé sikerül katonás rendet tartani, ha a szekrények tartalmáról van szó.

A hatalmas ajtajú, öreg ruhásszekrények így gyakorta csak valamiféle extrém ruhagyűjtő helyként funkcionálnak, amelyek mélyén méteres kötött sálak és töpörödött fürdőnadrágok alusszák egymásba gabalyodva évtizedes, hektikus álmukat.

A hatalmas, hagyományos nyílású ajtók ráadásul kinyitásukhoz igen jelentős méretű szabad területet követelnek ki magukat az egyébként más módon is hasznosítható élettérből.

Ez az értékes hely azonban egy kis kreatív újratervezéssel könnyen felszabadítható

Az ECLISSE tolóajtókkal nem csak esztétikailag újíthatja meg otthonának bútorzatát, de egy kalap alatt szabadon kihasználható, felszabadult teret is nyerhet. 

Konyhai kamraajtók

A tolóajtók olyan kis helyeken alkalmazva, mint például az alig pár négyzetméteres főzőkonyha vagy a konyhai élelmiszer-tárolók, kamrák és méretes konyhaszekrények könnyen kialakítható, helytakarékos megoldást jelenthetnek.

Többé nem kell aggódni amiatt, hogy a nehézkes ajtók könnyen kinyílnak a konyhában, és közben nekicsapódnak valaminek, ezek az ajtók ugyanis panelenként tolódnak egymásra, amellyel ráadásul nem foglalnak el jelentős méretű extra helyet.

Mosókonyhák

Akárcsak a fürdőszoba vagy a konyha, a mosókonyha is olyan része a háznak, amelyet alapterület szempontjából valahogyan mindig alulterveznek, így nincs, aki ne örülne ebben a helységben akár csak egy négyzetméternyi kihasználható plusz területnek.

A mosókonyhák esetében ráadásul szükség is van bizonyos egészséges térbeli elkülönítésre, amely a zajcsökkentést és szaggátlást is elősegíti. A mosókonyha általában ugyanis tele van szennyes ruhákkal, tisztító- és vegyszerekkel és egyéb tisztítandó sporteszközökkel.

Az utolsó dolog pedig, amit szeretnénk, hogy ez látható legyen a ház többi részéből.

A különböző átlátszatlan üvegbetétes toló és harmonikaajtók megfelelően biztosítják a helység szükséges szeparálását, miközben vizuálisan is kellemes látványt nyújtanak.

Nappalik „ECLISSE-olva”

Hatalmas, ECLISSE üvegajtókkal, ha akarja akár be is engedheti a természetet otthonába. A tolóajtók ugyanis lehetővé teszik, hogy Ön akár a teljes falat „eltüntesse” és akadálytalanul léphessen ki teraszára vagy kár a kertjébe.

Partik alkalmával a tolóajtók kiváló szellőzési megoldást kínálnak a belső helyiségek számára. Könnyedén és aktuális helyigényeinek megfelelően pár egyszerű mozdulattal bármikor kibővítheti, vagy épp elszeparálhatja privát belső tereit, amellyel így „a mindig ideális teret” megteremtve, mindig a lehető legtöbbet hozhatja ki otthonából.

Ezekkel az egyszerű, mégis hatékony kis átalakításokkal újabb területeket hódíthat meg otthona hasznos belső tereiből, ha a szalafa.hu-n választja ki az ideális tolóajtót otthona számára.