Festett, stílusos MDF beltéri ajtók a színek szerelmeseinek

Festett, stílusos MDF beltéri ajtók a színek szerelmeseinek
Az építő cégek a belsőépítészeti tervezés során leggyakrabban a fehér színű, matt vagy épp fényes felületű, festett MDF ajtókat választják. Szinte minden, újépítésű lakásban és házban ezeket az MDF ajtókat találjuk. De mi lehet ennek az oka?

Egyszerű a válasz: egy lakó- vagy középület tervezési csomagjainak összeállítása során a költséghatékonyság, a minőség, valamint az időtlen stílus az, ami kiemelt elvárásként jelenik meg, mint az építő, mind az építtető részéről.

Mindezeknek a feltételeknek pedig leginkább illetőleg legtökéletesebben a festett, fehér MDF beltéri ajtó képes megfelelni, hiszen nagyon kevés embertől eltekintve senki se akar vagyonokat fizetni az ajtókért

Azonban egy porfestett MDF beltéri ajtó még az elvárásokat is képes felülmúlni, főleg, ha egyediségről és nem mindennapi színekről van szó. A különleges színeket pedig a tökéletes festés teszi igazán ellenállóvá és ellenállhatatlanná.

A festett MDF ajtók tökéletes festéssel rendelkeznek

A tökéletes festés titka abban rejlik, hogy még a porfestés előtt minőségi felületcsiszolást végeznek az ajtólapon, amely 1-3 réteg vizes bázisú vagy Poliuretán alapozó- és kemény fedő lakkozást kap, hogy kibírja akár a tartósan intenzív igénybevételt is.

A nagy keménységű selyemfényű, matt vagy épp magas fényű festett felülettel ellátott MDF ajtó pedig a szivárvány bármely színében pompázhat. A festett MDF ajtók egyik nagy előnye a többi beltéri ajtóval szemben, hogy színében utólagos beépítés, beszerelés esetén is könnyedén a már meglevő lakás, vagy épp iroda megjelenéséhez igazítható.

A beltéri ajtók beépítése általában az utolsó munkálatok egyike. A nyílászáró tok beépítése, valamint a beltéri ajtó behelyezése és beállítása akkor történik meg, amikor már készen van az ajtónyílás, valamint a fal festése vagy épp hidegburkolattal ellátása befejeződött. Az utólagos, helyszíni beépítés ugyanis már sem építési törmelékkel, sem különösebb porral nem jár.

A RAL színskála bármely színében, egyedi marás-mintázattal is kivitelezhetőek a festett MDF beltéri ajtók

A festett MDF ajtó akár a fal színével is tökéletesen harmonizálhat sőt, akár meg is egyezhet, ugyanis az MDF beltéri ajtó a megrendelő igénye szerint, a RAL színskála színeiben készre festhető. Válogasson a szalafa.hu MDF beltéri ajtó kínálatából, itt könnyedén megtalálja az Önnek megfelelő ajtó!

Különösen kedvező árú megoldás azok számára egy, a színvariációk széles palettájával kecsegtető festett MDF ajtó, akik ugyan kedvelik a hagyományos megjelenésű, festett ajtókat, ám jobb szeretnék elkerülni az igazi fából készült nyílászárókkal járó gyakori és költséges felújítási, újrafestési valamint extra felületkezelési procedúrákat.

A telelapos, vagy épp plasztikus egyedi dizájnú marással díszített és minőségi fedőfestékkel ellátott felületek nem csak minőség, de tartósság és ellenállóság terén is felveszik a versenyt a magasabb ár-kategóriájú nyílászárókkal.

Így akár hosszú éveken át nem szükséges sem ajtófelújításra, sem cserére költenie annak, aki MDF ajtókat választ nyílászáróként az otthonába, ugyanakkor olyan nyílászárót tudhat ezzel magáénak, amely mégis rendelkezik egy fából készült beltéri ajtó minden pozitív és kedvező tulajdonságával.

Egyedi marás-mintázattal és méretben is rendelhetőek

A CNC marásnak köszönhetően a megrendelői tervei és elképzelése szerint is kivitelezhető az MDF beltéri ajtó lapjának mintázata. A zárrész, a kilincs helye és a kulcslyukak, valamint az esetlegesen választott extra üvegezés vagy teli betét helyének kialakítása is CNC marógéppel történik.Így a beltéri MDF ajtó lapja, valamint az abba mart mintázat teljes mértékben az egyedi elképzeléseknek megfelelő dizájnt és a szeparálandó terekkel harmonizáló arculatot kaphat. A technológiai kivitelezési korlátok figyelembe vétele mellett még az egyedi falnyílás- és falvastagság sem lehet akadály egy festett MDF ajtó számára, hiszen igény szerint szabványon túli méretben és egyedi, speciális kivitelben is pontosan elkészíthető.