A világos beltéri ajtók előnyei

vilagos-belteri-ajto

Beltéri ajtó választásnál a forma és a méret mellett a szín is fontos szempont. A sok-sok technikai aspektus mellett sosem szabad arról megfeledkeznünk, hogy egy számunkra tetszetős otthont szeretnénk kialakítani, ahol a színek igen is domináns szerepet játszanak. Ízlésünktől és otthonunk kialakításától függően rengeteg lehetőség közül lehet már választani.

Ehhez elég, ha pár percig is szétnéz a Szalafa weboldalán: meg fog lepődni, hogy milyen széles színpalettából tud majd válogatni beltéri ajtó típusonként!

Következő cikkünkben most a világos beltéri ajtók előnyeire fogunk kitérni, úgyhogy amennyiben azoknak a táborát erősíti, aki ilyen színvilággal szeretne otthont varázsolni a magának és a családjának, akkor ez a cikk Önnek szól!

Szinte minden színnel jól párosíthatók a világos beltéri ajtók

Egyértelmű előnye az ilyen beltéri ajtóknak, hogy szinte minden színnel jól párosíthatók. A világos színekkel nagyon könnyen létrehozhatunk gyönyörű kontrasztokat a sötétebb bútorokkal, a fekete-fehér ellentét például nagyon népszerű kombináció, és különösen jó választás, ha minimalista stílusban szeretnénk kialakítani az otthonunkat.

Ugyanakkor mivel ilyen nagy mozgásteret biztosítanak a fehér színek, egyáltalán nem muszáj kontrasztokra törekednünk: a világosabb, fa hatású padlókkal is rendkívül ízléses, természetes hatást lehet kelteni.

A világos beltéri ajtók optikailag tágítják a helységek méretét

Míg a sötét színek általában optikailag szűkítik a helységek méretét, a világos színekkel pont az ellenkezőjét tudjuk elérni. Nagyszerű megoldás lehet kisebb alapterületű ingatlanoknál, de tulajdonképpen bármilyen ingatlannál alkalmazhatjuk, ahol kiszeretnénk emelni otthonunk szabad tereit.

Ráadásul fényszegény otthonok esetében is tudnak segíteni, ahol kevésbé tudunk számítani napközben a természetes fényre. Ez azt is jelenti, hogy télen is nagy előnyt jelentenek a világos színű felületek, amikor sokkal kevésbé számíthatunk a hosszan tartó napfényre.

Kevésbé kényes a világos beltéri ajtók karbantartása

A sötét színű felületek egyik legnagyobb hátránya, hogy ahogy elkezdenek porosodni, az nagyon meg fog látszani rajtuk. Ilyen szempontból a világos beltéri ajtók kényelmes megoldást jelenthetnek azoknak, akik nem szeretnék azt érezni, hogy már a portalanítás másnapján újra kéne kezdeni az egész tavaszi nagytakarítást.

Ugyanakkor azt is szóvá kell tenni, hogy még ha a por kevésbé látszódik is rajtuk, a kosz annál inkább. Ilyen eset lehet például, ha a gyerekek egyszer úgy döntenének, hogy papíralapként használnák az ajtót ahhoz, hogy filctollal alkossanak valami szépet.

Világos beltéri ajtóknál tehát nem kell olyan mértékben ügyelnünk a porosodásra, és ha figyelünk arra, hogy ne koszoljuk össze őket, akkor minden nap jól fognak mutatni otthonunkban.

Könnyebben varázsolhat vidámabb hangulatot az otthonában világos beltéri ajtóval

A világos és a meleg színek mindig jó megoldásnak bizonyulnak arra, hogy otthonunkban vidám hangulatot keltsünk. Gondoljunk csak arra, hogy tavasszal az első napsütötte napok mennyit tudnak dobni a kedvünkön: a világos színek megléténél sincs ez másképp!

Világos beltéri ajtóval tehát remekül ki lehet egészíteni egy olyan otthont, ahol azt szeretnénk, hogy sugározzon minden a boldogságtól. Végülis ki ne akarna egy szürke hétköznap után egy olyan otthonhoz visszatérni, ahol ilyen színvilág dominál?

A Szalafa weboldalán számos világos beltéri ajtó típus közül tud majd válogatni: akár a fehér, akár a fa hatású nyílászárókat részesíti előnyben, biztos, hogy megtalálja azt a színt, amit minden nap szívesen fog majd látni otthonában!

Utolsó gondolatként azt szeretnénk hozzátenni még ehhez a témához, hogy akár a világos beltéri ajtókat preferálja, akár nem, végső döntését sose katalógus vagy weboldal alapján végezze. Bármennyire is jól mutatnak a sokféle színű beltéri ajtóink a Szalafa galériájában, egy kép sose tudja ugyanúgy visszaadni egy szín valódi árnyalatát és mélységét úgy, mint a valóság.

Szerencsére a Szalafa számos viszonteladóval rendelkezik, ahol élőben szétnézhet világos beltéri ajtóink között!