Otthonától függően válasszon ajtajához modern, klasszikus, design vagy Mandelli kilincset

Otthonától függően válasszon ajtajához modern, klasszikus, design vagy Mandelli kilincset

Úgy válasszunk ajtóhoz kilincset, mint kabáthoz gombot. Szó szerint az egész lakás összképe múlik azon, hogy milyen ajtóhoz melyik típusból milyen kivitelű kilincset választunk.

A legkifinomultabb ízlésű belsőépítészek bizonyára mind egyetértenek velünk abban, ha azt mondjuk, igenis szükség van változatosságra a kilincsek formavilága tekintetében is. Régen elmúlt már az az idő, amikor három-négy, központilag jóváhagyott kilincs fajta állt csak rendelkezésre!

A széles spektrumú, újabbnál újabb dizájnelemeket felvonultató beltéri ajtó frontokkal, beltéri nyílászárókkal párhuzamosan, évről évre örömmel vesszük tudomásul, hogy nem csak a kilincs-dizájn, de innováció terén is születnek új megoldások.

Egyedi, különleges kilincs-alapanyagok és felületek

Az úgymond hagyományos króm, réz, bronz kilincsfelületek fényes és matt változataira – ha csak nincs valami különleges, nem megszokott formája, vagy vésete – ma már igazán senki se kapja fel a fejét. Az igények és elvárások ugyanis nem csak a beltéri ajtók és nyílászárók anyagai-, de azok zárai tekintetében is sokat változtak az utóbbi évtizedben.

Az egyre többször alkalmazott rozsdamentes acél, antik vagy antikolt hatású vas és PVD titán alapanyag valamint a porcelán, az üveg, a fa, sőt a bőr díszítő textúrák is egyre általánosabbnak számítanak, ha klasszikus felhasználásról van szó.

Kristályok és innovatív bevonatok

Talán azt hihetnénk, hogy a Swarovski kristályos kilincsdíszítő elemek és a tűzzománc-berakás az egyetlen, ami még néhány vásárlónak okozhat nem várt meglepetést a kilincsek dizájn alapanyagai között történő keresgélés közben, azonban nem kevésbé érdekes a kialakításban talán puritánabb, de annál meglepőbb, antibakteriális bevonatú Maestro kilincs is.

Az új high-tech, nanotechnológiai fejlesztéseken alapuló bevonattal készülő ajtókilincsekkel garantáltan meglepett ugyanakkor elismerő pillantásokat vívhat ki magának és otthonának a leghozzáértőbb szakmai körökben is.

Öntisztuló antibakteriális kilincs

Az öntisztuló (superhydrophil), antibakteriális kilincs, ha mint dizájn-elem nem is, de mint innováció, mindenképp hozott a belsőépítészet terén extrákat magával.

A HC3 bevonattal kezelt kilincsek, fontos szerepet játszhatnak a fertőzések megelőzésében, ugyanis bizonyítottan hatásos az MRSA és a Coli baktériumok ellen, köszönhetően annak, hogy egy innovatív fotokatalizátoros elemet tartalmaz, baktériumölő kémiai szerek vagy ezüstionok használata helyett.

Az innovatív módon tartós HC3 bevonattal ellátott rozsdamentes kilincseken egyáltalán nem tapadnak meg a mikroorganizmusok. Az új antibakteriális kilincs úgy pusztítja el a baktériumokat és vírusokat, hogy azok után nem maradnak toxikus maradványok.

Pusztán észrevehetetlen mennyiségű víz és szén-dioxid az, ami keletkezik, ami jelentől előrelépés a korábban hasonló céllal alkalmazott (pl. ezüstionos) technológiákhoz képest.

Akár modern vagy klasszikus, akár design vagy Mandelli kilincsekről is legyen szó, a szalafa.hu kínálatában minden kilincs típust megtalál, amire szüksége lehet.

Az öntisztulást elősegítő bevonat akár tíz éven át is segíthet nekünk egészségünk megőrzésében nem csak az egészségügyi intézményekben, iskolákban vagy épp bevásárlóközpontokban, de akár már a saját otthonunkban is.

Ráadásul bármilyen bejárati vagy beltéri ajtóhoz, nyílászáróhoz felhasználható, hiszen a bevonat maga nem befolyásolja vagy korlátozza az ajtókilincs anyagát, stílusát, színét.

Mint kabáthoz a gombot

A széles választéknak köszönhetően tehát ma már úgy választhatunk ajtónkhoz kilincset, mint kabátunkhoz új gombokat. Szabadon válogathatunk, mind színre, vagy akár alkalmazott felületre, anyagra az adott enteriőrhöz illő stílusok között.

Manapság az egyéni igények kielégítése alapvető elvárás az építészet és a lakberendezés világában is. Klasszikus, mediterrán, rusztikus vagy épp modern dizájnú otthonunk meglévő nyílászáróihoz, igény szerint, akár olyan kimagasló minőséget képviselő high-tech design-kilincsek és nyílászáró szettek közül is válogathatunk, amelyekre még a belsőépítészek is elégedetten csettintenének.