Ha cserélni kell az ajtót, válasszon utólag beépíthető beltéri nyílászárót!

Ha cserélni kell az ajtót, válasszon utólag beépíthető beltéri nyílászárót!
Az utólag beépíthető beltéri ajtók a beltéri hang-, és hőszigetelési előírásainak megfelelően optimálisak az újonnan épült, vagy már használatban levő családi és társasházak, nyaralók, közösségi terek helységeinek leválasztására.

Magas minőségüknek köszönhetően ezek a nyílászárók a hagyományos és a fokozott használati igények kielégítésére egyaránt alkalmasak. A modern alapanyagoknak köszönhetően évtizedekkel tovább bírhatják az utólag beépített ajtók, mint a 60-as, 70-es évek funérlapos nyílászárói.

Ráadásul sokkal szebbek, elegánsabbak és az igénybevételnek is messze ellenállóbbak. Elvégre a cél manapság az, hogy jól érezzük magunkat az otthonunkban, és a lakás hosszú időn át szolgáljon ki minket.

Mit jelent az, hogy egy ajtó utólag beépíthető?

Az utólagos beépíthetőség azt jelenti, hogy az ajtók beépítése, beállítása új építésű épület esetén történhet a padlóburkolás, a fürdőszobai csempézés, és az alapozó festés után, vagy felújítás, ajtócsere esetén a már javított, festett, kész falnyílásba is utólag beilleszthető.

A megfelelő ajtó kiválasztása inkább függ az egyéni igényektől, mint mástól. Érdemes körbenéznie a szalafa.hu utólag beépíthető ajtó kínálatában, hogy megtalálja az Önnek leginkább tetszőt!

Az utólag beépíthető ajtó igény szerinti méretben és kivitelben kérhető

Az adott egyedi ajtónyílásnak megfelelő, lakkozott, furnérozott, dekorfóliás vagy speciális CPL fóliával borított felületű, utólag beépíthető, méretre gyártott ajtótokba számtalan lap-variációjú ajtólapot készíttethetünk.

Egy, vagy kétszárnyú, tele ajtólapos kivitellel, vagy igény szerint különböző felületű és vastagságú, hagyományos vagy biztonsági üveg betétekkel, alumínium díszcsíkkal, intarziával, műanyag, alumínium, lyuk furatos vagy ajtólapi alsó szellőző ráccsal, küszöbbel is kérhető az utólag beépítendő, új nyílászáró.

A helyszíni méretekhez mindenben tökéletesen igazodó, egyedi gyártás miatt akár egy magasabb ajtónyílásba is könnyedén készülhet utólag beépíthető, nagy magasságú ajtólapos vagy felülvilágítóval ellátott beltéri ajtó.

A beépítés lépései egyetlen szakember számára is egyszerűen, gyorsan elvégezhetőek

A következőkben ismertetjük azokat a lépéseket, amelyeket bárki, aki ért valamelyest a barkácsoláshoz vagy a lakásfelújításhoz, maga is elvégezhet. Persze megbízhat vele szakembert is, ám fontos látni, hogy nem rakétatudomány az utólag beépíthető ajtók beszerelése!

 

Tok beállítása

  1. A megrendelt és méretre gyártott, utólag beépíthető ajtótokothelyezzük a falnyílásba.
  2. A szilikonos vízzáráshoz ékeljük ki a tokot a padló fölött 2-5 milliméterrel.
  3. A padlóvonal felett kicsivel valamint egy méter magasságban, a padlóval párhuzamosan tegyünk távtartót az ajtónyílásba, majd rögzítsük purhabbal az ajtótokot a falhoz.
  4. A purhab megkötése után távolítsuk el a felesleget és helyezzük fel az utólag szerelhető tokborítást a tok nútjába, diszperziós ragasztó segítségével.

Ajtó behelyezése

  1. A fixált utólag beépíthető ajtótokra akasszuk fel az ajtószárnyat.
  2. ha szükséges, imbuszkulcs segítségével állítsunk az ajtópántokon a teljes záródás érdekében

Utómunkálatok

A festett, tapétázott, vagy csempézett falfelület és az ajtó tokborítása közötti hézagot a megfelelő pára illetőleg vízzárás érdekében festhető akrillal, a padlóburkolat és a tok közötti hézagot szilikonnal húzzuk ki.

Amennyiben az utólag beépíthető ajtó küszöbbel lett megrendelve, annak lerakását az ajtólap beállítása után, az utólag beépíthető ajtó tokszárak közé beszabását követően kell elvégezni. Ne feledjük, hogy a vízzárás érdekében a küszöb rögzítése is szilikonnal kell történjen.

Romeltakarítás

Talán vannak, akik azonnal felkapták a fejüket a címszóra, ám megnyugtatásul eláruljuk; az utólag beépíthető ajtók esetében nincs szükség romeltakarításra, mivel az utólag beépíthető beltéri ajtó beépítése nem jár jelentős port vagy kőműves sittet eredményező munkálatokkal.

Az ajtó a beállítás után azonnal használatba vehető és tetszés szerint akár újra meg újra a lakás aktuális stílusával harmonizáló lapra cserélhető.