Üvegezett tolóajtót a nyaralóba? Természetesen!

Üvegezett tolóajtót a nyaralóba? Természetesen!

A nyaralók felújítása során érdemes üvegezett tolóajtóban gondolkodni. A nyári napsütés, a pihenés, a kikapcsolódás fontos része az, hogy szállásunkról milyen látkép tárul elénk.

Vajon mi a szebb látvány? Egy klasszikus sárgás-barnás üveggel ellátott faajtó és fal, vagy egy üvegezett tolóajtón keresztül látható kert?

A beltéri ajtók üvegezésével olyan elképesztő hatást érhetünk el, amellyel akár az egész otthonunk légköre megváltoztatható.

A választott üvegezés felületének méretétől, mintázatától függően a lakóhelységek világosabbá, hangulatosabbá, az adott ingatlan pedig ezáltal dizájnosabbá, modernebb megjelenésűvé tehető. Már a kisebb beépített üvegfelülettel rendelkező beltéri ajtók is képesek hathatósan átvezetni a fényt egyik helységből a másikba és kellemesen bevilágítani a tereket. A kisebb területek bevilágítására pedig a lehető legjobb választás egy üvegezett beltéri tolóajtó.

A családosok, vagy nagycsaládot tervezők mégis gyakrabban választják a tele profilú, hagyományos nyílású beltéri ajtós megoldásokat, kiváltképp, ha a család nyaralójáról van szó. Mi lehet ennek az oka?

A hagyományos nyílású tele ajtók funkciója a minél egyszerűbb és tökéletesebb elszeparálás

A tele profilú beltéri ajtókkal az egyes légterek szag-, víz- és páramentes elválasztása, valamint a helységek hangszigetelése valóban optimálisan oldható meg. Így gyakran választják eme típusokat a lakótelepi otthonok helységeinek egymástól történő elválasztására, továbbá irodák és tárgyalóhelységek hathatós elválasztására.

Amennyiben azonban egy nyaralóból, vagyis annak eredeti céljából indulunk ki, akkor azt, hogy az adott ingatlan helységeiben felszabadultan érezzük magunkat, kikapcsolhassunk és kellemesen tölthessük a pihenőnapjainkat, a funkcionális tele ajtók a legkevésbé sem támogatják. Mit javaslunk beépíteni a hagyományos nyílású, tele profilú beltéri ajtók helyett?

Az üvegezett tolóajtókkal nagy légterű, szabadon és könnyen átjárható, világos tereket nyerhet

Családi nyaralók esetén pedig egyértelmű, hogy a családtagok felszabadult kikapcsolódásához, valamint a családtagok közötti kapcsolat erősítésére a legalkalmasabbak a nagy légterű, szabadon és könnyen átjárható, világos terek.

Vagyis az olyan világos és tágas terek, amelyeket igény szerint szeparálhatunk, vagy nyithatunk egybe az egyéni pihenésekhez vagy épp a közös, mozgalmas programokhoz. Erre az igény szerinti tér(át)változtatásra azonban csak az üvegezett, igazán esztétikus konstrukciójú, beltéri tolóajtók képesek.

Igaz, a hagyományosan nyíló ajtókhoz képest egy tolóajtó, főleg, ha az üvegezett (vagy üveg), minden térben számos szempontból előnyösebb. Nézzen bátran körbe a szalafa.hu tolóajtó kínálatában, ahol bizonyosan megtalálja az Önnek legmegfelelőbb nyílászárót!

A nagy fényáteresztő képességű üvegezéssel készült beltéri tolóajtó

Rendeltetésszerű használat mellett még a hagyományos üvegből készült, kisebb méretű üvegezés is jobban ellenáll a felületi behatásoknak, mint azt eredetileg gondolnánk. Azonban még a gyerekek is teljes biztonsággal használhatják a ragasztott biztonsági vagy edzett üvegezéssel készült üvegezett beltéri ajtókat.

A legtökéletesebb fényáteresztő képességű üvegezéssel készült beltéri tolóajtók értelemszerűen azok, amelyek főként csak üvegfelülettel (így minimális kerettel, vagy épp keret nélkül) készülnek.

A már ultramodernnek számító, edzett üveglapokkal és rozsdamentes fémmel készült beltéri tolóajtók és üveglapajtók igen nagy teherbírásra képesek. Az edzett-üveg felületek pedig tartósan ellenállnak mind a totyogó-rohangáló gyermekek, mind az aktív házi kedvencek általi igénybevételnek, ugyanakkor karc és kopásállóság terén is igen kimagasló képességekkel rendelkeznek.

Az üvegezett tolóajtók tökéletesen egyesítik az üvegajtók és a tolóajtók előnyeit

Egy üvegezett tolóajtóval a nyaralójában nem csak álomszép, de valóban jól funkcionáló belső tereket nyerhet, amelyekkel még jelentős hasznos helyeket is megtakaríthat, a kiaknázható, szabad hasznos tér pedig egy növekvő család esetén mindig jól jön.