Hogyan segíthetik elő otthonunkban a beltéri ajtók a rendezett tárolást?

Hogyan segíthetik elő otthonunkban a beltéri ajtók a rendezett tárolást?

Időről-időre eljön az a perc, amikor be kell látnunk: megint nincs elegendő tároló hely a házban az összes ruhához, cipőhöz, kiegészítőhöz és egyéb háztartási textíliához és holmihoz. Ezért aztán el kell gondolkodni azon, hogyan is lehetne a lehető legtöbbet kihozni a rendelkezésünkre álló térből.

Íme, hat szakszerű, ajtós tárolási ötlet

A most felsorolt megoldások segíthetnek abban, hogy elkerüljük otthonunkban a rendezetlenség és túlzsúfoltság érzetét.

Ezeket az ötleteket úgy dolgozták ki, hogy bárki a lehető legtöbbet hozhassa ki a rendelkezésére álló, korlátozott méretű helyből ugyanakkor korszerűsítsék és szervezettebbé tegyék a tárolást.

Fürdőszobától a gyermekek hálószobájáig ezeket az ötleteket a Szalafa.hu-tól vásárolt beltéri ajtó esetén lehet alkalmazni, használatukkal a telezsúfolt szoba akár percek alatt jól szervezett, működő térré alakulhat.

Cipőtartó ajtó

Gyakran megbotlik a bejárat közelében rendszertelenül, össze-vissza heverő cipőkben? Nos, ez a tárolási megoldás másodpercek alatt megoldja a folton láb alá kerülő, kóborló cipők problémáját.

Az ajtó tetejére fellógatható egy cipőrendszerező, amely lehetővé teszi a cipőpárok rendezett és gondos tárolását ugyanakkor használatával akár több négyzetméternyi helyet is felszabadíthat az előszobájában.

Használatához még fúrásra sincs szükség, mivel a rendszerező ügyesen az ajtó tetejében kapaszkodik és rögzül, ráadásul akár húsz pár cipő diszkrét tárolására is nagyszerűen alkalmas.

Fűszer tárolás

Ha sosem találja a curry-port a fiók alján, vagy már megint hiába keresi a borsot, pedig többet vett előző nap a boltban, akkor megoldás lehet, ha egy fűszertartó polcot letesz a kamra vagy konyhaajtó belső oldalára.

Az akár 25 fűszeres adagoló tárolására is alkalmas fűszertartó polcokat az ajtó belső felületéhez csavarozással lehet rögzíteni, mi által egy praktikus eszközt nyerhetünk a fűszerek rendezéséhez valamint a fiókokban lévő extra hely felszabadításához.

Táska fogas

A lakásába lépve nincs hová letenni a kistáskáját, mert másik hat már elfoglalja a helyet egymásra halmozva az előszoba szekrényen?

A táskatartó egy olyan hasznos akasztórendszer, amely közvetlenül az ajtó hátára illeszkedik, és stílusos, ívelt akasztókat kínál, amelyek ideálisak a kisebb kézitáskák, autóstáskák és hátizsákok kíméletes tárolásához.

Akaszthatja a táska fogast a gardrób vagy akár a hálószoba ajtajának hátuljára is, így táskáinak szekrénybe halmozása vagy épp ágy alá rejtése helyett hozzáférhető helyen, tarthatja azokat.

Könyvrendszerezés és tárolás a beltéri ajtón

Egy nagy könyvespolc túlságosan nagy helyet foglalna el a kis lakásának alapterületéből, de értékes könyveit és kedvenc regényeit szeretné mégis valahogy rendben tartani, akkor alternatív tárolási megoldás lehet az, ha néhány keskeny, akasztós polcot helyez az ajtóra, amelyet így könyvei állandó tároló helyeként használhat.

Ezzel nem csak távol tarthatja könyvgyűjteményét a padlótól és az azzal együtt járó kellemetlen szennyeződésektől, de a modern, könnyed kis polc kellemes látványelemként is szolgálhat szobájában.

Toalett kiegészítők

Úgy érzi, soha nincs elég hely a piperecikkeknek vagy tisztítószereknek? Függetlenül attól, hogy milyen nagy a fürdőszobája, amennyiben egy állítható, állványos polcrendszert fogat fel a fürdőszoba ajtó hátuljára, nagyon sok extra helyet nyerhet az összes alapvető fürdőszobai eszköz tárolására.

Kabátok tárolása

A kabátok mindig, mindenhol sok helyet foglalnak el. Azonban az év nagy hányadában a kabátok a szekrény mélyén pihennek, kitöltve a ruhásszekrények jelentős részét. Az egyik legegyszerűbb ajtós tárolási megoldással azonban ezt a helyet akár fel is szabadíthatjuk, hogy azokon olyan ruhadarabokat tárolhassunk, amelyeknek eddig sehol sem sikerült helyet találnunk.

Néhány akasztót elhelyezve a bejárati ajtó vagy előszobaszekrény hátuljára, és az addig elfoglalt helyek felszabadulnak, így több hely áll rendelkezésére az újonnan vásárolt tavaszi-nyári ruhadarabok tárolásához.

Amennyiben tehát folytonos helyhiánnyal küzd érdemes elgondolkodnia otthona beltéri ajtó felületeinek, szabad tároláskapacitásának kihasználásán.

Vegye fel a kesztyűt a már-már fojtogató túlzsúfoltsággal szemben! Próbálja ki ezeket a praktikus tárolókat annak érdekében, hogy további helyet biztosíthasson, vagy épp több helyet szabadíthasson fel személyes tárgyainak rendszerezetten tartásához!