Tolóajtóval nyerhet nagyobb szabad tereket az otthonában

Tolóajtóval nyerhet nagyobb szabad tereket az otthonában

Nagyobb terekre vágyik otthonában, ám nem szívesen választaná a falkibontás sok porral, építési törmelékkel és gyakran számos egyéb, be nem tervezett költséggel járó bonyolult műveletét?

Jó hírünk van, mert már bontás nélkül is szabad teret nyerhet elképzeléseinek. Egy praktikus és esztétikus, helynagyobbító hatású tolóajtó ugyanis a hagyományosan nyíló ajtók helytakarékos és elegáns alternatívája lehet otthonában.

A beltéri tolóajtók nem vesznek el teret az Ön hasznos lakóteréből

A Szalafa kínálatában is kapható, kiváló minőségű beltéri tolóajtók, jobb helykihasználási jellemzőjüket annak köszönhetik, hogy a fal síkjával párhuzamosan mozdíthatók el, nyitásuk nem igényel állandóan üres, funkcionálatlan, kihasználhatatlan teret. Így a hagyományos ajtók tolóajtóra cserélésével nem csak a padló szintjén, de a légtér tekintetében is nagyobb, ráadásul összenyitható terekhez juthat.

A tolóajtó-szerkezetek kiemelten javasoltak olyan belső terekhez, ahol vagy kevés a hasznos lakótér, vagy ahol alkalmazásával egy nagyobb légtér két kisebb helységre bontható és kialakítható egy ideiglenes, elegánsan szeparált magánszféra.

A szomszédos helységek egybenyitásával gyorsan és kényelmesen növelhető ingatlana élettere

Egy modern, tolóajtós zöldterasz-kapcsolattal otthonába akár egy mozdulattal igazi wellness hangulatot varázsolhat, ráadásul a padlóburkolat egységének megtörése nélkül.

A küszöbmentes, felső futósínes beltéri tolóajtókkal igény szerint a terek könnyedén összenyithatók, így nem csak egészségesebb, de élhetőbb környezetet is nyerhet, amelynek levegője így mindig friss marad.

A megnövelt és zöld felületre nyitott tér jótékonyan hat a mentális egészségre.

Könnyed működtetésű, hosszú élettartamú szerkezet lapul az esztétikus, elegáns külső mögött

Az ajtók működtetése, nyitása a beépített sínes-görgős futásnak köszönhetően még egy kisgyerek számára is egyszerű, mozgatásuk nem igényel különösebb erőfeszítést, a több ajtós, nagyobb méretű, fa frontos kivitelű tolóajtók is sima futással nyílnak.

Az ütközőkkel és alsó kefesorral ellátott, zárható kivitelű tolóajtók irodák, dolgozó- és hálószobák hang-, huzat- és porszigetelt leválasztásához is ideálisak. Falsíkon és falban futó kivitelű formái egyaránt stílusos és esztétikus látványt nyújtanak, az ajtó felületek borításától függően azonban a beltéri tolóajtók azonban lehetnek hűvösen modern vagy akár klasszikus vonalvezetésűek is.

Könnyedén a lakás stílusához igazíthatóak a festett, dekorfóliázott, CPL laminált és furnér ajtófelületek

Mind a felső karnisrendszerre épített sínen és a padozatra telepített vezető profilon a falsíkkal párhuzamosan futó tolóajtók, mind a falba épített tokrendszerben futó tolóajtók színe, anyaga igény szerint választható. Így utólagos telepítés vagy beépítés esetén is mindig a lakás stílusához igazodó tolóajtó kerülhet otthonába, és ehhez szinte csak a színt és dizájnt kell kiválasztania.

Azonban míg a lágyabb záródású, falsíkon futó beltéri tolóajtók telepítése viszonylag könnyebb és gyorsabb művelet addig a jobb hang és porzárást biztosító, falban futó tolóajtók beépítése esetén jobban át kell gondolni azt, hogy a beépítendő beltéri tolóajtó majd milyen lappal és tokkal rendelkezzen.

A Szalafa.hu-n is megvásárolható, falban futó tolóajtó esetében ugyanis a teljes rendszer (az ajtólap kivételével) takarásra kerül. Ugyanis azt a felül rögzített, beépített sínrendszert, amelyen a tolóajtó fut, gipszkarton falazat mögé rejtik, és az ajtó felületi megjelenésével azonos borítással látják el, amely így a terek egybenyitása esetén, a falba futva úgymond szinte láthatatlanná is válhat.

Kiemelkedő előnye a falsíkon futó tolóajtókkal szemben, hogy a falban futó megoldás meghagyja az értékes, szabad kihasználású falfelületet, amelyet így tetszés szerint dekorálhat

A falban futó tolóajtók lehetnek egy és kétszárnyúak. Ha kétszárnyú fal közötti kivitelű tolóajtóban gondolkodunk, ennél a tolóajtó típusnál a stabilabb, kemény záródást a középrész por és hanggátlását padlóra épített aljzatos vagy padlóba árkolt, nútos kivitelezéssel oldják meg.

Bár így a padlón futó „küszöb” miatt az eltolt tolóajtó léte nem hagyható figyelmen kívül, a pozitívuma az, hogy a stabil záródást és futást biztosító vezető sín, vagy árok, ezeknél a tolóajtóknál akár az extra magas és széles méretek kivitelezését is lehetővé teszi.